aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣΑκρίτας – Νέα Σαλαμίνα 1-0: Αρνείται να παραδοθεί (vid)

Ακρίτας – Νέα Σαλαμίνα 1-0: Αρνείται να παραδοθεί (vid)

Όσες νίκες κατέγραψε στις 30 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τις πέτυχε στις τελευταίες τέσσερις ο Ακρίτας! Η ομάδα της Χλώρακας επικράτησε 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την 34η αγωνιστική (8η στα πλέι οφ) του πρωταθλήματος και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια! Το γκολ της νίκης για την παφιακή ομάδα πέτυχε ο Μαρσέλο Τόρες με εκτέλεση πέναλτι στο 61’.

Η ομάδα του Ντένις Λαχτιόνοφ παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έφθασε στους 23 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 13η Ένωση και τρεις από τον 12ο Ολυμπιακό. Ο Ακρίτας μείωσε στο -12 από τις θέσεις παραμονής στην Α’ Κατηγορία και οι πιθανότητές του για αποφυγή του υποβιβασμού είναι μαθηματικές, εντούτοις δεν παραδίνεται.

Στον αντίποδα, η Νέα Σαλαμίνα δέχθηκε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, έμεινε «άσφαιρη» δεύτερο ενενηντάλεπτο και αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν με κεφαλιά του Φλοριάν Τολεμές στο 90’+1, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά μετά από υπόδειξη του VAR, καθώς ο Μποτεάκ ακούμπησε δύο φορές τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ με πάσα στον Κουμουρή, ο οποίος έκανε τη σέντρα στον σκόρερ. Στους 47 βαθμούς παρέμεινε η Νέα Σαλαμίνα και εάν κερδίσει η Ανόρθωση τη Δόξα το Σάββατο θα τη ρίξει στη 2η θέση των πλέι άουτ.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες. Ο Ακρίτας στο 70’ με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Γαβριήλ και τη μπάλα να κτυπά στην οριζόντια δοκό, ενώ στο 86’ ο Κονέ έδιωξε άτσαλα τη μπάλα και λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Ντένις Λαχτιόνοφ): Περντρέου, Σέχιτς, Σαραβάνια, Μεντιμόρετς, Καραγιάννης, Άμπραχαμ (87′ Κλεμέντε), Κονέ, Γαβριήλ, Αραούχο (68′ Λόπες), Εράσο, Τόρες 90’΄+4 Ντραμέ).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου (72′ Λεούκο), Νικολάου (81′ Βίκτωρος), Άδωνη, Κουμουρής, Μαλεκκίδης, Μαργκάσα (72′ Μιγκελίτο), Κλίμοβιτς, Μποτεάκ, Καρλίτος (81′ Μαρτίνιο), Φελίπε (72′ Τολεμές).

Σκόρερ: Τόρες (πεν.) 61′ / –

Κίτρινες: Κλεμέντε / –

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ