aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια – Απόλλων 1-2: Το έφερε «τούμπα», άνοιξε τα δώρα και βλέπει Ευρώπη! (vid)

Ομόνοια – Απόλλων 1-2: Το έφερε «τούμπα», άνοιξε τα δώρα και βλέπει Ευρώπη! (vid)

Κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής στον α’ όμιλο του πρωταθλήματος είναι ο Απόλλων. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ομόνοιας στο ΓΣΠ και εκμεταλλεύθηκε τις χθεσινές ισοπαλίες σε «Αρένα» και «Στέλιος Κυριακίδης».

Οι περσινοί πρωταθλητές με τέρματα των Ουάρντα (57′) και Πίττα (81′) έφθασαν στους 59 βαθμούς, όσους έχει και η 4η Πάφος FC από την οποία μειονεκτούν στην ισοβαθμία και μπήκαν για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αφού μείωσαν τη διαφορά από την 3η ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς!

Ο Απόλλων κατάφερε να κερδίσει την Ομόνοια στη Λευκωσία μετά από τέσσερα χρόνια! Τελευταία φορά που το έκαναν ήταν στις 14 Απριλίου 2019. Από τότε ηττήθηκαν τέσσερις φορές και μία αναδείχθηκαν ισόπαλοι. 15ο γκολ για τον Πίττα στο πρωτάθλημα, έχει μόλις τρία λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ζάιρο.

Η Ομόνοια προηγήθηκε 1-0 με τον Κακουλλή στο 41′ να σκοράρει μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ανσαριφάρντ και ασίστ του Λοΐζου, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την τέταρτη ήττα σε εφτά ματς στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι που έμειναν στους 46 βαθμούς και στην τελευταία θέση του α’ ομίλου, είχαν σε καλή βραδιά τον Λοΐζου, κατά διαστήματα είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, αλλά δεν ήταν εύστοχη στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, κυρίως με τον Ανσαριφάρντ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Κίτσος, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέτσγιακς, Λοΐζου (80′ Σάββα), Μπασιρού, Ντίσκερουντ (73′ Κασάμα), Ζαχαρίου (62′ Σράντι), Ανσαριφάρντ (73′ Μπεζούς), Κακουλής (62′ Mπεσεντίν).

Απόλλλων (Μάρκο Μπαρούν): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Εκπολό, Κολ (76′ Xoυσαΐν), Χ. Κυριάκου, Ουάρντα (90’+2 Ντιγκινί), Βα (76′ Σαχάρ), Ντόνιο (62′ Γιόστεν), Πίττας.

Σκόρερ: Κακουλλής 41′ / Ουάρντα 57′, Πίττας 81′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Μπέμπεκ Ιβάν (Κροατία).

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ