aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Πάφος FC 0-1: «Φώναξε» για Ευρώπη στο «Αλφαμέγα» (vid)

Απόλλων – Πάφος FC 0-1: «Φώναξε» για Ευρώπη στο «Αλφαμέγα» (vid)

Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε η Πάφος FC όσον αφορά τη «μάχη» για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, επικρατώντας δύσκολα με 1-0 του Απόλλωνα στο «Αλφαμέγα», για την 5η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Χάρις σε γκολ του φορμαρισμένου Αμπντουραχίμι (25’) η παφιακή ομάδα πέτυχε δεύτερη σερί νίκη μετά από ένα τρίμηνο, αφήνοντας τους λεμεσιανούς στο -5.

Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Κανέ (71’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι γαλάζιοι της Πάφου άντεξαν και διαφύλαξαν μέχρι τέλους το υπέρ τους υπερπολύτιμο σκορ. Την κόκκινη κάρτα του Δανού διαιτητή Κροχ αντίκρισε και ο προπονητής του Απόλλωνα, Μπογκντάν Αντόνε για έντονες διαμαρτυρίες (61’), λίγο μετά το φάουλ του Παλάσιος για χτύπημα στο πρόσωπο του Παναγιώτου. Οι γαλάζιοι ζήτησαν την αποβολή του Κολομβιανού, ο Δανός διαιτητής δεν έδωσε ούτε κίτρινη, ενώ το VAR δεν επενέβη.

Η ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά τον Ιανουάριο και με 58 βαθμούς παραμένει στην τέταρτη θέση, στο -3 από ΑΕΚ, -4 από ΑΠΟΕΛ και -5 από Άρη (εκκρεμεί το Άρης – ΑΠΟΕΛ).

Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες της λεμεσιανής ομάδας για έξοδο στην Ευρώπη, αφού με την ένατη ήττα της στο πρωτάθλημα, έμεινε στο -8 από την 3η θέση και την ΑΕΚ.

Για την 6η αγωνιστική της β’ φάσης, ο Απόλλων υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή 30 Απριλίου, ενώ η Πάφος FC φιλοξενείται από τον Άρη, μια ημέρα μετά (1/5). Για την παφιακή ομάδα μεσολαβεί η ρεβάνς κυπέλλου της Τετάρτης, με αντίπαλο την Ομόνοια.

Το ματς

Γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα πήρε η αναμέτρηση, με τον Απόλλωνα να έχει περισσότερη διάθεση για επίθεση και την Πάφος FC να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16’ με τον Πίττα, όμως η παφιακή ομάδα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, στην πρώτη της πολύ καλή στιγμή. Στο 25’ ο Αμπντουραχίμι αξιοποίησε την πάσα πάρε-βάλε του Ικόκο και άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα (33’) ο Βαλακάρι έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Οι λεμεσιανοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στη συνέχεια, με τους παίκτες του Μίτσελ Σαλγκάδο όμως να πιέζουν ψηλά και να μην τους επιτρέπουν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Έκλεισαν παράλληλα τους χώρους προς την εστία του Ίβουσιτς, ο οποίος δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τα πολλά και σκληρά φάουλ να φέρνουν διαμαρτυρίες και μεγάλες διακοπές. Ο Απόλλων είχε την υπεροχή, χωρίς όμως να απειλεί στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι και το 59ο λεπτό, όταν ο Ντόνιο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα (61’) ο προπονητής των γηπεδούχων αποβλήθηκε, μετά από έντονες διαμαρτυρίες, ενώ στο 71’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κανέ, μετά από σκληρό φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι κυανόλευκοι πίεσαν ασφυκτικά, ρίσκαραν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν μαζικά, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και κρατώντας μέχρι τέλους το πολύτιμο 1-0.

340900061 605659111444475 4228225194943615748 N


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου (80′ Χέντι), Πεϊμπέρνς (46′ Ντιγκινί), Ρομπέρζ, Εκπολό, Χ. Κυριάκου, Σαχάρ (46′ Βα), Κολ (69′ Ζράντι), Ντόνιο (90’+2), Ουάρντα, Πίττας.

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Παλάσιος, Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Χότσκο, Κανέ, Τάνκοβιτς (62′ Μπρούνο – 76′ Ντράγκομιρ), Βαλακάρι (68′ Πελάζιο), Αμπντουραχίμι (68′ Μπετανκόρ).

Σκόρερ: – / Αμπντουραχίμι 25′

Κίτρινες: Ουάρντα, Ντόνιο / Χότσκο, Ικόκο, Αμπντουραχίμι, Παλάσιος, Κβίντα

Αποβολές: Αντόνε 61′ / Κανέ 71′ (2η κίτρινη)

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Χάνσεν Μόρτεν Κροχ (Δανία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γουόλενμπεργκ Ντένις (Δανία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μπράμσεν Στέφεν (Δανία).

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Πούτρος Φρανς (Δανία).

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ