aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Ομόνοια 2-0: «Ανάσταση» με ακραία υπογραφή (vid)

ΑΕΚ – Ομόνοια 2-0: «Ανάσταση» με ακραία υπογραφή (vid)

Τη χαρά της νίκης μετά από ενάμιση μήνα, για την ακρίβεια 48 ημέρες, γεύτηκε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στην «Αρένα», σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις 4 Μαρτίου! Η «Ανάσταση» των κιτρινοπράσινων είχε την υπογραφή των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα άκρα. Σκόραραν οι εξτρέμ Γκιούρτσο (9’) και Φαράζ (34’) μετά από σέντρες των ακραίων αμυντικών Ροσάλες και Γκαρσία, αντίστοιχα.

Με την πρώτη νίκη τους στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος οι κιτρινοπράσινοι επανήλθαν δυναμικά στη «μάχη» του τίτλου. Έφθασαν τους 61 βαθμούς και απέχουν μόλις έναν από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και δύο από τον πρωτοπόρο Άρη, εν αναμονή του κυριακάτικου ντέρμπι κορυφής στη Λεμεσό. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο, κτύπησε την Ομόνοια από τα άκρα και στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα.

Το σουτ στην κίνηση του Γκιούρτσο στο 9’, μετά τη σέντρα του Ροσάλες άνοιξε τον δρόμο της ΑΕΚ για τη νίκη, ενώ στο 34’ μετά από κάθετη πάσα του Ούγγρου ο Γκαρσία σέρβιρε γκολ στο πιάτο στον Φαράζ, ο οποίος με προβολή πέτυχε το πέμπτο γκολ του στο πρωτάθλημα. Στο 27΄ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Γκαρσία για χέρι του Ισπανού, ενώ στο 90’+2 μέσω VAR και πάλι ακυρώθηκε γκολ του Γκρόμοφ για οφσάιντ του Κάσας στην αρχή της φάσης.

Η έμπνευση του Σωφρόνη Αυγουστή να παρατάξει την Ομόνοια με τριάδα στην άμυνα εκ του αποτελέσματος δεν βοήθησε το «τριφύλλι». Οι πράσινοι εμφάνισαν κενά στα μετόπισθεν και το «πλήρωσαν». Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια βελτιώθηκε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε την εστία του Πίριτς, ο οποίος άναψε «κόκκινο» στην κεφαλιά του Κούσουλου στο 68’ και στο κοντινό πλασέ του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 89’. Μπεσεντίν (72’) και Λοΐζου (85’) απέτυχαν να σκοράρουν σε ξεκάθαρες ευκαιρίες και κάπως έτσι η Ομόνοια έφυγε ηττημένη από την «Αρένα», πέντε ημέρες πριν τον κρίσιμο επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την Πάφος FC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς (90’+2 Μάμας), Φαράζ (86΄Κάσας), Γκιούρτσο (86′ Ναούμ), Τρισκόφσκι (90’+2 Σανχούρχο), Λόπες (72′ Γκρόμοφ).

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Λανγκ, Παναγιώτου (46′ Γιούστε), Κίτσος, Ζαχαρίου (46′ Kακουλλής), Κούσουλος, Χαραλάμπους (59′ Μπέζους), Σράντι (70′ Λοΐζου), Aνσαριφάρντ (46′ Κασάμα), Μπεσεντίν.

Σκόρερ: Γκιούρτσο 9′, Φαράζ 34′ / –

Κίτρινες: Φαράζ / Λανγκ, Σράντι, Χαραλάμπους, Mίλετιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Φερέιρα Βίτορ (Πορτογαλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

VAR: Περέιρα Κλαούντιο (Πορτογαλία).

AVAR: Αντωνίου Μενέλαος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ