aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ανόρθωση 0-2: Τρίτη και «φαρμακερή» στο «Άλφαμεγα» (vid)

ΑΕΛ – Ανόρθωση 0-2: Τρίτη και «φαρμακερή» στο «Άλφαμεγα» (vid)

Την πρώτη της νίκη στο Στάδιο «Άλφαμεγα» πανηγύρισε η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ στη Λεμεσό, για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Άνχελ Γκερέρο (40’) και Έλντερ Φερέιρα (60’) πέτυχαν τα γκολ για την «Κυρία» που πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Η τρίτη επίσκεψη των κυανόλευκων στο νεότευκτο στάδιο της Λεμεσού ήταν και «φαρμακερή». Στις προηγούμενες δύο απόπειρες δέχθηκε ισάριθμες ήττες, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Έχασε με 0-3 από τον Απόλλωνα και 0-2 από τον Άρη. Στα θετικά για την ομάδα του Βέσκο Μιχαΐλοβιτς καταγράφεται η πρώτη απαραβίαστη εστία, μετά από οκτώ αγώνες. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη και πιο διεκδικητική από την ΑΕΛ. Έφθασε δίκαια στη νίκη με 43 βαθμούς είναι στην 8η θέση, με δύο βαθμούς λιγότερους από την 7η Νέα Σαλαμίνα.

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της, στα οποία δέχθηκε τρεις ήττες. Η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Τσιμπόλα αποχώρησε στο 72’ με μυϊκό πρόβλημα και ενώ ο Σκοπιανός τεχνικός είχε ήδη ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Ο Γκερέρο άνοιξε τον δρόμο της Ανόρθωσης προς τη νίκη με ωραία κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Μηνά Αντωνίου, και βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί ματς. Ο Ισπανός φορ έφθασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Φραντζής, Ντέγοεστ (46′ Ανδρέου), Μπιλοβάρ, Παντελή, Κάσα (64′ Ρόμο), Κοντινέλα (46′ Τσέρνιχ), Τσιμπόλα, Παπαφώτης (64′ Μεντόγεβιτς), Μεντόζα (46′ Φιλίποβιτς), Μπεραχίνο.

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαίλοβιτς): Κεραυνός, Αντωνίου (90’+2 Αργυρού), Μπαϊσίνιο, Αρτυματάς, Κορρέια, Φερέιρα (67′ Χριστοφή), Τεχέρα, Ιωάννου (89′ Σάμπο), Παρούτης, Γκερέρο (89′ Χρυσοστόμου), Μραζ.

Σκόρερ: – / Γκερέρο 40′, Φερέιρα 60′

Κίτρινες: – / Koρέια

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ