aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Ομόνοια 3-1: Την έστησε στον τοίχο και «τρέχει» για Ευρώπη! (vid)

Απόλλων – Ομόνοια 3-1: Την έστησε στον τοίχο και «τρέχει» για Ευρώπη! (vid)

Ασταμάτητο τρένο ο Απόλλων «πάτησε» και την Ομόνοια και «τρέχει» με χίλια για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού επικράτησαν με 3-1 των πρασίνων στο Στάδιο «Άλφαμεγα», για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, έφθασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και με 50 βαθμούς μείωσαν στο -2 από την 4η Πάφος FC και στο -4 από τον 3ο Άρη που υποδέχεται τη Δευτέρα την ΑΕΚ στη Λεμεσό.

Εκπολό 14′, Πίττας (πέναλτι) 45′ και Ουάρντα 84′ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Μπογκντάν Αντόνε, ο οποίος συνεχίζει το εκπληκτικό νικηφόρο σερί του στον πάγκο των περσινών πρωταθλητών. Η Ομόνοια πλήρωσε τα λάθη της στην άμυνα (Φαμπιάνο στο πρώτο και Παπουλή στο δεύτερο), δέχθηκε «εύκολα» γκολ και υποχρεώθηκε στην 12η ήττα της. Στην 6η θέση με 42 βαθμούς παρέμεινε το «τριφύλλι» που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Σράντι στο 18′.

Το ματς

Ευστοχία 100% είχε ο Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, με δύο γκολ στις μοναδικές δύο τελικές προσπάθειες που κατέγραψαν. Οι γαλάζιοι τιμώρησαν τα λάθη των πρασίνων που είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο με έξι τελικές προσπάθειες (πέντε στον στόχο), αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκαν. Στο 14’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Εκπολό. Ο Νιγηριανός αμυντικός με κοντινή προβολή έβαλε την ομάδα της Λεμεσού σε θέση οδηγού. Κόρνερ του Ουάρντα ο Φαμπιάνο έκανε έξοδο, αλλά συγκρούστηκε με τον Κούσουλο και δεν έδιωξε μακριά τη μπάλα. Ο Χάμπος Κυριάκου έκανε στραβοκλωτσιά, ο Πεϊμπέρνς σούταρε και ο Εκπολό από κοντά πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των γαλάζιων.

Η Ομόνοια αντέδρασε άμεσα, με τον Σράντι στο 18’ να ισοφαρίζει σε 1-1, με το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Ο Παναγιώτου έκανε μακρινή πάσα, ο ακραίος επιθετικός από τη Λιβυή έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γιοβάνοβιτς.

Η Ομόνοια πατούσε καλύτερα, έψαχνε με αξιώσεις το δεύτερο γκολ, όμως στο 23’ ο Πεϊμπέρνς απομάκρυνε τη μπάλα και πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Κακουλλή, ο οποίος στο 26’ και το 32’ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς. Στο 43’ ο Παπουλής υπέπεσε σε απρόσεκτο λάθος που εν τέλει στοίχισε στην ομάδα του. Έχασε τη μπάλα εντός περιοχής και ανέτρεψε τον Μαυρία με τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Πίττας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Απόλλωνα.

Ο «τρελός» ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου κόπασε στην επανάληψη. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 81’ με τον Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα και να διώχνει σε κόρνερ την εξ επαφής κεφαλιά του Κούσουλου, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τον αντίπαλο πορτιέρε. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Απόλλων «σκότωσε» το ματς με υποδειγματική αντεπίθεση στο 84’. Ο Αιγύπτιος έφυγε σε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο μετά από πάσα του Κολ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνο για το 3-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Χαμάς (5′ Μαυρίας), Ίλιεφ (82′ Σπόλιαριτς), Κολ, Χ. Κυριάκου, Ουάρντα (90′ Ντόνιο), Βα, Πίττας (90′ Ντιγκινί).

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους (75′ Ζαχαρίου), Παναγιώτου, Λανγκ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Ντίσκερουντ (61′ Χαραλάμπους), Σράντι (75′ Μπεζούς), Παπουλής (46′ Λοΐζου), Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (61′ Μπεσεντίν).

Σκόρερ: Εκπολό 14′, Πίττας (πεν.) 45′, Ουάρντα 84′ / Σράντι 18′

Κίτρινες: Βα / Mάθιους, Κακουλλής, Κούσουλος

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΛΦΑΜΕΓΑ»

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Χούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία)

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Αντρέας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ