aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Απόλλων 0-1: Της «έκλεισε» το σπίτι και βλέπει Ευρώπη (vid)

ΑΕΚ – Απόλλων 0-1: Της «έκλεισε» το σπίτι και βλέπει Ευρώπη (vid)

Ο πρωταθλητής είναι εδώ! Ο Απόλλων επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην «Αρένα», για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική του νίκη, υποχρέωσε  τους Λαρνακείς στην πρώτη εντός έδρας ήττας τους και συνεχίζει την αντεπίθεσή του με στόχο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του αλάνθαστου Μπογκντάν Αντόνε ο Ίλιαν Ίλιεφ με κεφαλιά στο 37’.

Στην 5η θέση παρέμεινε ο Απόλλων, αλλά έφτασε στους 47 βαθμούς και μείωσε την απόσταση από την 4η Πάφο στους τέσσερις βαθμούς και από τον 3o Άρη στους εφτά. Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 8’, λόγω αποβολής του Γκουστάβο Λέντες έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τις απώλειες του ΑΠΟΕΛ και να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη δεύτερη θέση με 57 βαθμούς η ΑΕΚ είδε τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να αυξάνεται στους τρεις βαθμούς.

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λάρνακα, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χέντι υπέπεσε σε σκληρό φάουλ στον Τόμοβιτς, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του και οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη και ένταση ανάμεσα σε πολλούς παίκτες και μέλη των τεχνικών επιτελείων που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου και σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Το ματς

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο. Αποβολή, 14 τελικές προσπάθειες, εντυπωσιακές αποκρούσεις (από τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς), μπόλικες προσωπικές μονομαχίες, πάθος, ένταση και ένα γκολ ήταν το σκηνικό στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Νωρίς στο ματς άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς η ΑΕΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκουστάβο Λέντες στο 8’ με απευθείας κόκκινο για φάουλ στον Χάμπο Κυριάκου. Ο μέσος της ΑΕΚ πάτησε με τις τάπες από πίσω τον αρχηγό του Απόλλωνα, παράβαση που δεν αντιλήφθηκε στη ροή του αγώνα ο διαιτητής Ιωάννης Χριστοδούλου, αλλά εντόπισε ο Ιταλός πέρασε VARίστας Λορένζο Μαντιόνι, ο οποίος κάλεσε τον διαιτητή στο on field review για να εξετάσει τη φάση για να ακολουθήσει η κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα του Απόλλωνα η ΑΕΚ δεν κλείστηκε στο «καβούκι» της, προσπάθησε να είναι διεκδικητική και απείλησε κυρίως σε στατικές φάσεις. Μάλιστα, στο 32’ οι Λαρνακείς έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς να ανάβει «κόκκινο» με εντυπωσιακές αποκρούσεις στις κεφαλιές των Πονς και Άλτμαν, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ροσάλες. Πέντε λεπτά αργότερα ο Απόλλων «πάγωσε» την «Αρένα» με πισινή κεφαλιά του Ίλιαν Ίλιεφ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ «τρύπωσε» στην περιοχή της ΑΕΚ και μετά τη σέντρα «ξυράφι» του Χάμπου Κυριάκου κατάφερε με έξυπνο τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς, δίνοντας προβάδισμα στους γαλάζιους με το πρώτο φετινό του γκολ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ ζήτησε αποβολή του Βα για δεύτερη κίτρινη, μετά από φάουλ στη μεσαία γραμμή, αλλά ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα και δεν έκρινε την παράβαση ικανή για αποβολή.

Σε μια κλωστή «κύλησε» το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και να «σκοτώσει» το παιχνίδι με δεύτερο γκολ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ΑΕΚ παρά την εμφανέστατη έλλειψη δυνάμεων, απόρροια και της κούρασης από τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, να διεκδικεί μέχρι τέλους βαθμολογικό κέρδος. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό και την ευστοχία να σκοράρουν δεύτερη φορά, η ΑΕΚ απείλησε από στατικές φάσεις, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε με το επεισόδιο των Χέντι και Τόμοβιτς που έφερε την αποβολή των δύο παικτών.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας (79′ Γκρόμοφ), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Λέντες, Φαράζ (86′ Ναούμ), Πονς, Γιάκολις (62′ Σανχούρχο), Άλτμαν (62′ Νίκολιτς), Τρισκόφσκι (62′ Λόπες).

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Χαμάς, Ίλιεφ (72′ Nτιγκινί), Κολ (90’+4 Χέντι), Χ. Κυριάκου (87΄Σαχάρ), Ουάρντα (87′ Χουσαΐν), Βα (72′ Σπόλιαριτς), Πίττας.

Σκόρερ: – / Ίλιεφ 37′

Κίτρινες: Ροσάλες, Τόμοβιτς / Πίττας, Γιοβάνοβιτς, Βα, X. Κυριάκου, Αντόνε

Αποβολές: Λέντες 8′, Τόμοβιτς 90’+4 / Χέντι 90’+4

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Λορέντζο Mαντζιόνι (Ιταλία).

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ