aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός – Πάφος FC 1-1: Νέο «Χ»αμένο έδαφος κόντρα στον… κακό της δαίμονα (vid)

Ολυμπιακός – Πάφος FC 1-1: Νέο «Χ»αμένο έδαφος κόντρα στον… κακό της δαίμονα (vid)

«Κακός δαίμονας» της Πάφος FC στη φετινή σεζόν αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι μαυροπράσινοι στάθηκαν ξανά όρθιοι κόντρα στην παφιακή ομάδα και της απέσπασαν νέα ισοπαλία με 1-1, στο Μακάρειο για την 26η αγωνιστική, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα στους δύο.

Η ομάδα του Τακτακαλά είναι η μοναδική από αυτές του ομίλου του υποβιβασμού, κόντρα στην οποία οι γαλάζιοι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το τρίποντο σε καμία εκ των δύο αναμετρήσεων της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο Μπεσάρτ Αμπντουραχίμι στο 22’ άνοιξε το σκορ για την Πάφος FC, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Πέτρο Ψύχα στο 45’+2.

Τέταρτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την παφιακή ομάδα, που πήγε στους 50 βαθμούς και παρέμεινε την 4η θέση της βαθμολογίας. Είδε έτσι, τη διαφορά από την τριάδα να αυξάνεται, μετά τις νίκες των ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρη, ενώ και τον Απόλλωνα να μειώνει στο -6. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, απέφυγε την ήττα για δεύτερο σερί ματς (ισάριθμες ισοπαλίες) και ανέβηκε στους 16 βαθμούς, στο -5 από Δόξα, Παραλίμνι και στο +4 από τον Ακρίτα.

Για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, η Πάφος FC υποδέχεται τον Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την ΑΕΛ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, κράτησε μπάλα και απείλησε πρώτος στο 2ο λεπτό με τον Σλόγκαρ. Σταδιακά η Πάφος FC πήρε τον έλεγχο και ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ, στην πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Μπετανκόρ έστρωσε στον Αμπντουραχίμι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε. Σε χαμηλό ρυθμό συνεχίστηκε ο αγώνας, με ελάχιστες ευκαιρίες και κορυφαία αυτή των γηπεδούχων, με το έμμεσο που εκτέλεσε στο 35’ ο Ψύχας, που κόντραρε στο τείχος και έφυγε σε κόρνερ. Ότι δεν έκανε στο 35ο λεπτό ο Κύπριος μεσοεπιθετικός, το έκανε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από κάθετη πάσα που πήρε, σούταρε, ο Ίβουσιτς του είπε «όχι», όμως στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Πάφος FC είχε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας για διαδρόμους προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος σταδιακά οπισθοχώρησε και προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων. Οι γαλάζιοι παρά το ότι γυρόφερναν την περιοχή του Μολ αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία. Βρήκαν πάντως, δύο καλές ευκαιρίες, με Ικόκο (56’) και Χέσταντ (69’), όμως ο Μολ είχε ισάριθμες «απαντήσεις».

Η ομάδα του Τακτακαλά θα μπορούσε μάλιστα να «κλέψει» το τρίποντο, όταν στο 90’+3 ο Χαραλάμπους έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, όμως καθυστέρησε και ο Κβίντα έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του οποίου ο Μπάρντι με κεφαλιά λίγο έλειψε να σκοράρει το νικητήριο γκολ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Mολ, Γκόρουπετς (30′ Μπάρντι), Μουκτάρης, Έσελινγκ, Ιωάννου, Νάνι, Καλίλι, Ψύχας (46′ Ενόχ), Πεχλιβάνης (67′ Χαραλάμπους), Σλόγκαρ (46′ Κορομά), Γιακουμάκης (78′ Ντόσης).

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Ναμ (46′ Πελάζιο), Κανέ, Μπρούνο (46′ Χέσταντ), Αμπντουραχίμι (85′ Παπαστυλιανού), Τάνκοβιτς, Μπετανκόρ (46′ Βαλακάρι).

Σκόρερ: Ψύχας 45’+2 / Αμπντουραχίμι 22′

Κίτρινες: Κορομά, Ντόσης, Σεργίδης / Κανέ, Πελάζιο, Τάνκοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ