aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαραλίμνι – ΑΠΟΕΛ 1-2: Οι νέοι ήταν ωραίοι στο «Τάσος Μάρκου» (vid)

Παραλίμνι – ΑΠΟΕΛ 1-2: Οι νέοι ήταν ωραίοι στο «Τάσος Μάρκου» (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-1 το Παραλίμνι στο «Τάσος Μάρκου», μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και αξιοποιώντας το ψεσινό στραβοπάτημά της με τον Ακρίτα. Πρωταγωνιστές τα δύο νέα αποκτήματα Μακέντα (γκολ) και Μπεν (γκολ και ασίστ). 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πλέον 52 πόντους έναντι 54 των κιτρινοπρασίνων, ενώ επανέφεραν στους έξι την απόσταση από την Πάφος FC. Από την πλευρά τους, οι βυσσινί έμειναν 11οι στους 17 και αισθάνονται πίεση στην επικίνδυνη ζώνη από τους Δόξα και Ολυμπιακό, που μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία έχουν 14 και απέχουν μόνο ένα τρίποντο.

Το Παραλίμνι διαμαρτυρήθηκε σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι. Στην πρώτη είχαν δίκαιο, καθώς ο Κοσταντίνοφ γκρέμισε τον Γεβρέμοβιτς στο 15’, χωρίς να παίζει μπάλα. Στη δεύτερη, ο Αργυρού αρχικά υπέδειξε παράβαση για χέρι του Σούσιτς στο 53’, κλήθηκε όμως από τον Θεουλή (VAR) να δει ξανά τη φάση και αφού πήγε στο on field review κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μπάλα χτύπησε στον ώμο.

Όσο για το παιχνίδι, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, όταν είχαν τον άνεμο υπέρ τους, ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο, η Ένωση στο δεύτερο. Το ματς κρίθηκε στην ευστοχία των γαλαζοκιτρίνων σε δύο από τις λίγες φάσεις που δημιούργησαν στο ματς.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Μακέντα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο 28’. Ο τελευταίος από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 60’ με δυνατό εντός περιοχής σουτ, αξιοποιώντας την ασίστ του Ντάλσιο.

Εντούτοις, το Παραλίμνι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, μειώνοντας με κοντινό σουτ του Μέιρα στο 75’ και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Έως εκεί, όμως, καθώς δεν μπόρεσαν οι βυσσινί να φτάσουν στην ισοφάριση, έμειναν με άδεια χέρια και οι γαλαζοκίτρινοι θα επιστρέψουν στη Λευκωσία με τους τρεις βαθμούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγιώτου, Ντα Σίλβα, Έχμαν, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Λουσέρο (70′ Γαβριήλ), Βούκσεβιτς (83′ Λαμί), Μείρα (83′ Μαυρουδής), Κωνσταντίνου (46′ Φερνάντες), Ντζιαβέ (70′ Κατσιάρης), Ρουσιάς.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (64′), Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (64′ Κβιλιτάια), Μαρκίνιος (77′ Εφραίμ), Μπεν, Μακέντα (84′ Σατσιάς).

Σκόρερ: Mέιρα 75′ / Μακέντα 28′, Μπεν 60′

Κίτρινες: Γεβρέμοβιτς, Σίλβα / Κοσταντίνοφ, Καρώ

Αποβολές: – /-

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ