aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαρμιώτισσα – ΑΕΚ 1-3: Πάτησε γκάζι και έφυγε ξανά στο +4 (vid)

Καρμιώτισσα – ΑΕΚ 1-3: Πάτησε γκάζι και έφυγε ξανά στο +4 (vid)

Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε δις με τους Νίκολιτς (46’) και Πονς (70’) και επικράτησε της Καρμιώτισσας στο Τσίρειο με 3-1, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στο +4 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Από ένα γκολ για κάθε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Εγγλέζου (35’) και Ντούρις (44’).

Οι κιτρινοπράσινοι πανηγύρισαν την 17η συνολικά νίκη τους, τέταρτη διαδοχική και 13η στα τελευταία 14 ματς πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι βρίσκονται σε τρομερή φόρμα. Με 53 βαθμούς οι Λαρνακείς διατηρούν την απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση, ενώ άνοιξαν την ψαλίδα από την 3η Πάφος FC στο +8.

Από την άλλη, η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών γνώρισε την ενδέκατη ήττα της στο πρωτάθλημα και τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις, παραμένοντας στους 23 βαθμούς, τη 10η θέση και το +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για την 23η αγωνιστική, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ακρίτα την Παρασκευή (10/2), ενώ η Καρμιώτισσα φιλοξενείται από τον Απόλλωνα την Πέμπτη (9/2).

Το ματς

Είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ, με την Καρμιώτισσα ωστόσο σε καμία περίπτωση να μην κλείνεται στην άμυνα της. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, με εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες και από ένα γκολ για κάθε ομάδα. Ο Εγγλέζου με πανέμορφη φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 35’ για τους κιτρινοπράσινους, με τον Ντούρις να φέρνει το ματς στα ίσα στο 44’ με κοντινό πλασέ. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 26’ με τον Γιάκολις, που πέντε λεπτά αργότερα (31’) αποχώρησε τραυματίας.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της, πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Νίκολιτς από τα αποδυτήρια (46’) και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Όλτρα έψαξαν το τρίτο γκολ που θα «τελείωνε» την αναμέτρηση, και το βρήκαν στο 70’, όταν ο Πονς πήρε το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Λόπες και διαμόρφωσε το 3-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Λαρνακείς κυκλοφόρησαν τη μπάλα, έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ, φροντίζοντας να μην απειληθούν. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αργυρού, και έτσι η ΑΕΚ πανηγύρισε την 17η νίκη της στο πρωτάθλημα.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Σωφρόνης Αυγουστή): Kνόμπλοχ, Τζανακάκης (15′ Τάντι), Μίκο, Μαλόνε, Τσέλουτσκα (64′ Καλτσάς), Γκαστανιάγα, Ελ Αλουχί, Λουκίλι, Ντούμπια, Γκράβενμπερχ (64′ Γκραντινάρου), Ντούρις,

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (87′ Γκονθάλεθ), Φαράζ (74′ Κάσας), Λέντες, Πονς (87′ Πονς), Γιάκολις (32′ Γκρόμοφ), Λόπες, Νίκολιτς (74′ Σανχούρχο).

Σκόρερ: Ντούρις 44′ / Εγγλέζου 35′, Nίκολιτς 46′, Πονς 70′

Κίτρινες: Ντούρις / Φαράζ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Αντρέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ