aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Ολυμπιακός 2-1: Ανέβηκε πέμπτος και… περιμένει Ομόνοια – Πάφος FC (vid)

Απόλλων – Ολυμπιακός 2-1: Ανέβηκε πέμπτος και… περιμένει Ομόνοια – Πάφος FC (vid)

Τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Απόλλων, που επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Αλφαμέγα», για την 21η αγωνιστική χάρις σε γκολ των Πίττα (47’) και Σπόλιαριτς (79’). Για τους μαυροπράσινους μείωσε ο Σλόγκαρ (85’).

Οι κυανόλευκοι με 35 βαθμούς ανέβηκαν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπέρασαν την Ομόνοια (34 β.), μείωσαν στο -9 από την τρίτη Πάφος FC και περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Τακτακαλά και 12η συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι μαυροπράσινοι παραμένουν στους 13 βαθμούς και τη 12η θέση, στο -1 από την ασφαλή ζώνη.

Για την 22η αγωνιστική, ο Απόλλων φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ, την Παρασκευή (3/2), ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Παραλίμνι, μια ημέρα αργότερα (Σάββατο, 4/2).

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στην αναμέτρηση ο Απόλλων, που μέχρι το 6ο λεπτό είχε ήδη απειλήσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Οι κυανόλευκοι κυριάρχησαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ενώ οι μαυροπράσινοι ήταν σε θέση άμυνας, στη μεγαλύτερη διάρκεια. Οι παίκτες του Κωνσταντίνου Μακρίδη δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, φτάνοντας τις οκτώ τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, υστέρησαν όμως στο τελείωμα.

Τον γόρδιο δεσμό ήρθε για να λύσει ο Ιωάννης Πίττας με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος (47’), μετά από γύρισμα του Βα, με κοντινή προβολή. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και μετά το γκολ, χωρίς να απειλούν αλλά και χωρίς να απειλούνται, με εξαίρεση τη φάση του 67’ με τον Χέντρικς. Στο 79ο λεπτό ο Ντανίλο Σπόλιαριτς με ένα φοβερό σουτ από πολύ-πολύ μακριά νίκησε τον Μολ και έγραψε το 2-0. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Απόλλων θα πανηγύριζε μια άνετη νίκη, ήρθε ο Σλόγκαρ στου 85’ για να μειώσει σε 2-1 και να βάλει ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν όμως αρκετό για την ομάδα του Τακτακαλά που δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.


H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ

Απόλλωνα (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σπόλιαριτς, Αλεσάμι, Γιόστεν (46′ Βα), Ουάρντα (86′ Ίλιεφ), Χέντι (67′ Χέντι), Πίττας (86′ Ζράντι).

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μπάρντι, Έσελινγκ, Λιασίδης (67′ Σλόγκαρ), Δόσης (75′ Κορομά), Αλσέους, Κα (75′ Χαραλάμπους), Χριστοδούλου (80′ Ζευκή), Χέντρικς, Γιακουμάκης.

Σκόρερ: Πίττας 47′, Σπόλιαριτς 79′ / Σλόγκαρ 85′

Κίτρινες: Βα, Χαμάς, Σπόλιαριτς / Μπάρντι

Αποβολές:  – / –

Στάδιο: «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αναστασίου Ιωάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ