aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 2-1: Το πήρε στα… άκρα και +4! (vid)

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 2-1: Το πήρε στα… άκρα και +4! (vid)

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής επικρατώντας 2-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, παρέμεινε στο ρετιρέ και αποσπάστηκε στο +4 από αυτόν. Αξιοποίησε την καυτή έδρα της, όπου σημείωσε δέκατη συνεχόμενη νίκη και είχε πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα άκρα.

Άνοιξε το σκορ ο αριστερός μπακ Γκαρσία και το έκλεισε ο δεξιός εξτρέμ Φαράζ, ενώ ο αριστερός εξτρέμ Γιάκολις έγραψε ασίστ στο ντεμπούτο του. Για τους ηττημένους μείωσε ο Μαρκίνιος.

Οι κιτρινοπράσινοι αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι από τους γαλαζοκίτρινους και πήραν τελικά τη νίκη, σε παιχνίδι που κράτησε την αγωνία έως το σφύριγμα της λήξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς

Το ματς άρχισε με γκολ, καθώς ο Γκαρσία με κοντινή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ μόλις στο 2’. Όπως ήταν φυσικό, οι γηπεδούχοι πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν περίπου ένα δεκάλεπτο για να συνέλθουν από την ψυχρολουσία.

Στη συνέχεια ήταν πιο ισορροπημένο το ματς και έως το τέλος του πρώτου ημίχρονου οι δύο ομάδες μετρούσαν από τέσσερις τελικές. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είδαν τρεις φορές τον Πίριτς να αποκρούει σε σουτ των Κβιλιτάια (10’), Φεράρι (11) και Σαρφό. Ο Γεωργιανός επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων έχασε και μία κεφαλιά στο 37’.

Από την πλευρά τους, οι κιτρινοπράσινοι χτύπησαν κυρίως από τα άκρα και θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ με σουτ των Φαράζ (34’) και Λόπες (36’), οι οποίοι έστειλαν την μπάλα πάνω από την εστία.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ και είχε την κορυφαία ευκαιρία του στο ματς με δοκάρι του Εφραίμ στο 50’. Ωστόσο, αφού η ΑΕΚ προειδοποίησε αρχικά με κεφαλιά του Λόπες (55’), που εξουδετέρωσε ο Μπέλετς, στη συνέχεια σκόραρε με διαγώνιο σουτ του Φαράζ (59’), ενώ ο Γιάκολις στο ντεμπούτο του πιστώθηκε ασίστ.

Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν απλώς να μειώσουν με τον Μαρκίνιος στο 88’. Στην τελευταία φάση του ματς πάντως, έχασαν απίστευτη ευκαιρία να γλιτώσουν τον βαθμό με κοντινό σουτ του Κβιλιτάια (90’+6).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς (90′ Γκονθάλεθ), Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ, Λέντες, Πονς (90′ Ρόμο), Γκιούρτσο (41′ Γιάκολις), Άλτμαν (79′ Σανχούρχο), Λόπες (79′ Κάσας).

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Μπεν (64′ Μακέντα), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο (79′ Εντονγκαλά), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: Γκαρσία 2′, Φαράζ 59′ / Μαρκίνιος 88′

Κίτρινες: Φεράρι / Γκαρσία, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Τόμοβιτς, Ροσάλες

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Βερίσιμο Φάμπιο.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Μορέιρα Βάσκο.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ