aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα – Ομόνοια 2-1: Της έβαλε φρένο και πάτησε γκάζι (vid)

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια 2-1: Της έβαλε φρένο και πάτησε γκάζι (vid)

Χάρις σε γκολ των Ντορεγκαράι (41’) και Τιάγκο (85’) η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας, που ισοφάρισε προσωρινά με τον Κακουλλή (81’), για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, βάζοντας φρένο στο πράσινο σερί νικών και πατώντας γκάζι για την πρώτη εξάδα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε το δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα (1-0 στο ΓΣΠ), κόντρα στο «τριφύλλι» με τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή των πρασίνων να κρίνει με δικό του γκολ και τις δύο αναμετρήσεις.

Πρώτη ήττα στο 2023 για την Ομόνοια και πρώτη μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Αυτή ήταν επίσης, η έβδομη εκτός έδρας ήττα για τους πράσινους σε σύνολο 10 αναμετρήσεων μακριά από το σπίτι τους. Η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε στους 34 βαθμούς και την 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ματς περισσότερο από τον Άρη, με τον οποίο ισοβαθμεί.

Δέκατη συνολικά νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα και τρίτη σερί στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αμμοχώστου ανεβαίνει στους 31 βαθμούς και έχει δικαίωμα στο… όνειρο, όντας στο -3 από την 4η θέση και στο -1 από την 6η (εκκρεμεί το αυριανό Άρης – Απόλλων).

Για την 21η αγωνιστική, η Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα υποδέχονται τις Πάφος FC και ΑΕΛ αντίστοιχα, την Κυριακή (29/1).

Το ματς

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν για διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας μάλιστα από μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά η Ομόνοια ήταν αυτή που απείλησε με τον Μπρούνο (5’), ενώ η Νέα Σαλαμίνα «απάντησε» με τον Ντορεγκαράι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Σταδιακά οι πράσινοι ανέβασαν ρυθμό, πήραν την κατοχή, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πρόβλημα στη δημιουργία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσω γρήγορων αντεπιθέσεων να φανούν απειλητικοί, και από μια τέτοια βρήκαν το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα στο 41’. Η φάση ξεκίνησε από τον χώρο άμυνας των ερυθρόλευκων, με τον Οφόρι να δίνει στον Καρλίτος, αυτός κουβάλησε την μπάλα και μοίρασε στον Σεργίου, που γύρισε εκεί που ήταν ο Ντορεγκαράι. Με καρφωτή κεφαλιά αυτός τελείωσε άψογα τη φάση.

Στην επανάληψη η Ομόνοια πήρε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα, με τη Νέα Σαλαμίνα να οπισθοχωρεί ολοένα και περισσότερο. Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, απειλώντας ελάχιστα έως καθόλου την εστία του Μελίσσα. Στη μοναδική φορά που η άμυνα των ερυθρολεύκων πιάστηκε στον… ύπνο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 82’ συγκεκριμένα, ο Μπέζους με όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Κακουλλή, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Τα πράσινα πανηγύρια όμως δεν κράτησαν για πολύ, αφού τρία λεπτά μόλις αργότερα (85’) η Νέα Σαλαμίνα πήρε εκ νέου προβάδισμα, χάρις σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ουζόχο, που ξεγελάστηκε και δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, γράφοντας το τελικό 2-1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελισσάς, Σεργίου, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Ντιακιτέ, Οφόρι, Καρλίτος, Μάντζεκ (88′ Μαργκάσα), Τσίκο (79′ Τιάγκο), Μποτεάκ (69′ Σαλάλιχ), Ντορεγκαράι (79′ Τολεμές).

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (46′ Μάθιους), Μίλετιτς, Λανγκ (57′ Γιούστε), Κίτσος (72′ Λέτσγιακς), Μπασιρού (57′ Μπέζους), Ντίσκερουντ, Μπρούνο, Λοΐζου (57′ Ανσαριφάντ), Μπάρκερ, Κακουλλής.

Σκόρερ: Ντορεγκαράι 41′, Τιάγκο 85′ / Κακουλλής 82′

Κίτρινες: Οφόρι, Ντιακιτέ / Ανσαριφάρντ, Μπέζους

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Ν. Papas Group / Αμμόχωστος Επιστροφή».

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Χιούγκο Μιγκέρλ (Πορτογαλία).

AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ