aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑκρίτας – Ολυμπιακός 0-1: Ξεκόλλησε από τον πάτο με «χρυσό» Ντουρμισάι

Ακρίτας – Ολυμπιακός 0-1: Ξεκόλλησε από τον πάτο με «χρυσό» Ντουρμισάι

Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη του νίκη στη σεζόν, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ξανά, για δεύτερη μόλις φορά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Οι μαυροπράσινοι επικράτησαν του Ακρίτα με 1-0, χάρις σε γκολ του Φιορίν Ντουρμισάι (71’), στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως ακριβώς είχαν κάνει και στις 9 Οκτωβρίου του 2022 στο ΓΣΠ. Έκτοτε μεσολάβησαν 12 ματς πρωταθλήματος, στα οποία η ομάδα του Τακτακαλά κατέγραψε έξι ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

«Χρυσή» αλλαγή για τον Μάκη Σεργίδη ο νεοαποκτηθείς επιθετικός, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο 59ο λεπτό και πέτυχε το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα 12 λεπτά αργότερα, δίνοντας… φιλί ζωής στον Ολυμπιακό, που ανέβηκε στους 13 βαθμούς και μείωσε στο -1 από την ασφαλή ζώνη.

Πρώτη ήττα στο 2023, από την άλλη, για την ομάδα της Χλώρακας και 14η συνολικά στο πρωτάθλημα (περισσότερες από κάθε άλλη). Ο Ακρίτας με 11 βαθμούς υποχώρησε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και παρέμεινε στο -3 από τη 12η θέση, που βρίσκεται η Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Για την 20η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ την Παρασκευή (20/1), ενώ ο Ακρίτας φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ, δύο ημέρες αργότερα (Κυριακή, 22/1).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Πεντρέου, Σέχιτς, Κόρατς, Ντραμέ, Φοφανά (77′ Αμπντουσαλάμοφ), Κονέ (84′ Αραούχο), Άμπραχαμ (77′ Κλεμέντε), Ελ Τζεμιλί (46′ Λόπες), Γαβριήλ, Ραμίρες, Πικής (46′ Ζουνίνιο).

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μπάρντι, Έσελινγκ, Ιωάννου, Μουκτάρης, Νάνι (76′ Λιασίδης), Δόσης, Ευτυχίδης (59′ Κα), Πεχλιβάνης (76′ Σλόγκαρ), Κορόμα (59′ Ντουρμισάι).

Σκόρερ: – / Ντουρμισάι 71′

Κίτρινες: Ελ Τζεμιλι (3η), Ντραμέ / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ζαφείρης Σάββας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ