aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Πάφος FC 1-0: Φαράζ από χρυσάφι στο… παρά πέντε! (vid)

ΑΕΚ – Πάφος FC 1-0: Φαράζ από χρυσάφι στο… παρά πέντε! (vid)

Αλλαγές από χρυσάφι για την ΑΕΚ, που πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Πάφος FC με γκολ στο… παρά πέντε. Γκολ ο Φαράς, ασίστ ο Γκάμα και οι κιτρινοπράσινοι προσπέρασαν τους γαλάζιους, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση (ισοβαθμούν με την Ομόνοια, που είναι όμως στην τέταρτη θέση).

Οι νικητές έχουν 39 βαθμούς, επανέφεραν τη διαφορά στους έξι από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ενώ πλέον βρίσκονται στους δύο από τον δεύτερο Άρη και έναν από την τρίτη Ανόρθωση. Κάτι που δείχνει ότι βρίσκονται πιο γερά στο κόλπο της Ευρώπης από ποτέ, ενώ διατηρούν και την επαφή με την κορυφή περιμένοντας ευκαιρία για περαιτέρω μείωση της διαφοράς.

Όσο για τους ηττημένους, παρά το ότι δεν υστέρησαν σήμερα και είχαν τις ευκαιρίες τους για να νικήσουν, για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσαν κάνουν το παραπάνω βήμα. Υποχώρησαν στην έκτη θέση με 38 πόντους,

Το ματς
Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με 50-50 την κατοχή και τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές. Κυριότερο από πλευράς Πάφος FC με το δοκάρι του Ζάιρο στο 12’, ενώ ο Ναμ έχασε την άλλη φάση με πλασέ στο 42’.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ είχε ένα σουτ του Ντίμερς που κατέληξε λίγο άουτ μετά από κόντρα στον Ναμ (39’) και ένα πλασέ του Τόνγκια στα χέρια του Ίβουσιτς (45’+4).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία της Πάφος FC, σε αντεπίθεση με πλασέ του Τάνκοβιτς και απόκρουση του Πίριτς (53’). Στη συνέχεια το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι ισοζυγισμένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ.

Οι κιτρινοπράσινοι έχασαν ευκαιρία με κεφαλιά του Πονς στο 74’ για να απαντήσουν οι γαλάζιοι με σουτ του Ζάιρο στο 75’, με την μπάλα να καταλήγει αντιστοίχως στα χέρια των Ίβουσιτς και Πίριτς.

Τελικά, η λύση δόθηκε με σουτ του Φαράζ από το ύψος του πέναλτι στο 85’. Μετά από αντεπίθεση, ο Ντικουνκού σέντραρε, απέκρουσε αμυντικός, ο Πονς κατέβασε με το κεφάλι στον Γκάμα και αυτός σέρβιρε στον σκόρερ. Γκολ και ασίστ οι αλλαγές του Μπεν Σιμόν.

Η ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Σάντσες (46′ Ντιουνκού), Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς, Ντίμερς (82′ Μάμας), Γκιούρτσο (58′ Φαράζ), Τόνγκια (82′ Γκάμα), Σολ (72′ Σάντος).

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μελούσο (87′ Μποσκάι), Γκολντάρ, Κανέ (62′ Μπρούνο), Ναμ, Βαλακάρι (81′ Νταλίνια), Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

Σκόρερ: Φαράζ 85′ / –

Κίτρινες: Σάντσες (3), Τόνγκια, Γκαρσία, Πονς (6)/ Μελούσο (3), Ικόκο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Σιλβέστρακ Νταμιάν Ρόμπερτ (Πολωνία).

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

  • ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

5′ Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά.

10′ Χωρίς φάση το παιχνίδι, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, αλλά δίχως ουσία για την ώρα.

12′ Δοκάρι για την Πάφος FC με σουτ του Ζάιρο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Πρώτη φάση στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος είδε τον Πίριτς λίγο έξω από τη θέση του και έδωσε ύψος στην μπάλα, που κατέβηκε και χτύπησε στο… σίδερο.

17′ Σέντρα του Πονς, κόντρα στον Κβίντα και κόρνερ.

18′ Εκτέλεσε το κόρνερ ο Ντίμερς, ο Ζάιρο έκανε πισινή κεφαλιά θέλοντας να αποκρούσει, αλλά την έστειλε στο κεφάλι του Σολ, ο οποίος αστόχησε.

23′ Μετά από εκτέλση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ντράγκομιρ εκτός περιοχής, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ντίμερς και έφυγε άουτ, αλλά λανθασμένα δεν δόθηκε κόρνερ.

28′ Ζήτησαν κόκκινη κάρτα οι κιτρινοπράσινοι στον Μελούσο για εν ψυχρώ κλωτσιά στον Ντίμερς. Κίτρινη αποφάσισε ο Σιλβέστρακ, ο οποίος έδειξε επιείκεια. Με κίτρινη τιμωρείται και ο Τόνγκια, ο οποίος πάτησε τον Ναμ ενώ ήταν στο έδαφος.

39′ Εκτός περιοχής σουτ του Ντίμερς, η μπάλα κόντραρε στον Ναμ και κατέληξε κόρνερ, αφού πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι.

42′ Ευκαιρία για την Πάφος FC με τον Ναμ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ωραία πλην όμως (λίγο) άστοχα.

43 Υπό βροχή πλέον το ματς.

44′ Εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, ο Γκοντάλ με τον ώμο και από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

45′ Τρία λεπτά καθυστέρηση.

45’+4 Ο Τόνγκια μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε, στέλνοντάς την στα χέρια του Ίβουσιτς.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Image0

  • ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

53′ Σπουδαία ευκαιρία σε αντεπίθεση της Πάφος FC, με τον Πίριτς να εξουδετερώνει το πλασέ του Τάνκοβιτς.

70′ Ισοζυγισμένο το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, λείπουν όμως οι φάσεις.

74′ Ο Πονς έκανε σκαφτή κεφαλιά από κοντά, η μπάλα στα χέρια του Ίβουσιτς.

75′ Ο Πίριτς απέκρουσε μετά από εντός περιοχής σουτ του Ζάιρο.

83′ Αντεπίθεση της ΑΕΚ, με τον Πονς να βρίσκει τον νεοεισελθών Γκάμα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

85′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Φαράζ ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Μετά από αντεπίθεση, ο Ντικουνκού σέντραρε, απέκρουσε αμυντικός, ο Πονς κατέβασε με το κεφάλι στον Γκάμα και αυτός σέρβιρε στον σκόρερ. Γκολ και ασίστ οι αλλαγές του Μπεν Σιμόν.

90’+5 Πέντε λεπτά καθυστέρηση.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Image0 (1)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ