aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ 0-2: Στην κορυφή με το τρένο των «8» (vid)

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 0-2: Στην κορυφή με το τρένο των «8» (vid)

Η ΑΕΚ πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της, ισοφάρισε την επίδοση της σεζόν 2016-17 επί Ιμανόλ Ιδιάκεθ, προσπέρασε κατά έναν βαθμό τον ΑΠΟΕΛ (αγωνίζεται αύριο με τον Άρη) και ανέβηκε στην κορυφή. «Θύμα» της απόψε η Νέα Σαλαμίνα, την οποία κέρδισε με 2-0 στο «Αμμόχωστος» χάρις σε γκολ των Ρόμο (34’) και Άλτμαν (39’).

Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν την πρώτη ήττα τους μετά από δύο νίκες, παρέμειναν στους 22 βαθμούς και την έκτη θέση και θα περιμένουν το αυριανό παιχνίδι της ισόβαθμης (πλην όμως έβδομης) Ομόνοιας με τον Απόλλωνα για να δουν εάν θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Στο γήπεδο αποδόθηκε αγωνιστική δικαιοσύνη πάντως, καθώς οι κιτρινοπράσινοι πήραν τον έλεγχο από την αρχή και τον διατήρησαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αφού άρχισαν το ματς με δοκάρι του Φαράζ (5’), δημιούργησαν προϋποθέσεις και τελικά βρήκαν τη λύση στο 34’ με τον άνθρωπο που μπήκε από σπόντα στο ματς. Ο Ρόμο είχε αντικαταστήσει στο 27’ τον άτυχο Λόπες και χρειάστηκε λίγα λεπτά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκαρσία.

Αφού μεσολάβησαν φωνές των πέναλτι στον Φελίπε για κράτημα από τον Άλτμαν (37’), ήρθε λίγο αργότερα και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενουμένων. Ο Άλτμαν πήρε πάσα από τον Φαράζ και σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Μελίσσας απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 39ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το σκορ παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν από την ΑΕΚ σε διάστημα δευτερολέπτων από τους σκόρερ του παιχνιδιού, Άλτμαν (72’) και Ρόμο (73’). Ειδικά ο δεύτερος δεν θα πιστεύει τι έχασε όταν δει τη φάση ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτε, Φιάκας (77′ Νικολάου), Τσίκο (66′ Κλίμοβιτς), Καρλίτος, Μαργκάσα (46′ Κατσικάς), Φελίπε (65΄Φράγκος), Μιγκελίτο, Ντορεγκαράι (46′ Τολεμές).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ (87′ Γκιούρτσο), Λέντες (88′ Σανχούρχο), Πονς, Άλτμαν (81′ Μάμας), Τρισκόφσκι (81′ Ροσάλες), Λόπες.

Σκόρερ: – / Ρόμο 34′, Άλτμαν 39′

Κίτρινες: Ντορεγκαράι (3η), Τολεμές / Γκαρσία, Λέντες, Κάσας, Ρόμο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. PAPAS GROUP/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ