aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0: Έπιασε (πρώτη) 20άρι κι ανέβηκε στο σβέρκο της Ομόνοιας (vid)

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 2-0: Έπιασε (πρώτη) 20άρι κι ανέβηκε στο σβέρκο της Ομόνοιας (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Ολυμπιακό επικράτησαν 2-0 στο Τσίρειο για την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος με γκολ των Ντανίλο (42′) και Μαέ (68′) και έγινε η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος που φτάνει τις 20 νίκες!

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της πήρε το ζητούμενο σκοράροντας σε καθοριστικά σημεία στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ομόνοιας από τον Απόλλωνα βρίσκεται, πλέον, στο σβέρκο των πρασίνων. Στους 65 βαθμούς η ΑΕΛ και στη δεύτερη θέση, καθώς υπερτερεί του Απόλλωνα στην ισοβαθμία, απέχει ένα βαθμό από την κορυφή της βαθμολογίας. 17η νίκη στο Τσίρειο για την ΑΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά μόλις μία ισοπαλία και μία ήττα στη Λεμεσό. Τραυματίας αποχώρησε ο Πσισιέ με τον Κέρκεζ να χρησιμοποιεί τον Σάντος σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

O Oλυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες στο Τσίρειο, είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει στις λιγοστές φάσεις που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία και μοιραία δέχθηκαν την τρίτη φετινή ήττα τους από την ΑΕΛ. Στην 6η θέση με 37 βαθμούς η ομάδα του Τσεντομίρ Γιανέφσκι. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο νεαρός Λούκας Ανδρέου.

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι άρχισε τον αγώνα η ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό τα «δόντια» τους στον Ολυμπιακό ασκώντας ασφυκτική πίεση με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση. Ριέρα στο 2’ με σουτ από πλάγια θέση, Μαέ στο 5’ με σουτ και στο 12’ με κεφαλιά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ.

Μετά το πρώτο τέταρτο η επιθετικότητα της ΑΕΛ κόπασε, αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να καταγράφει την πρώτη τελική του προσπάθεια στο 27’ με το σουτ του Κοστόφ να αποτελεί εύκολη λεία για τον Κοστόφ. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι πατούσαν με περισσότερη ευκολία την περιοχή του Ολυμπιακού και αφού προειδοποίησαν με τους Ριέρα (33’), Μηνά Αντωνίου (35’) και Τόρες (39’) έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με τον Ντανίλο στο 42’. Ο Μιχαήλ απέκρουσε ασταθώς σουτ του Τόρες από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος αφού «ζύγισε» το πόδι του, διανύοντας μερικά μέτρα με την μπάλα στα πόδια, με συρτό σουτ την έστειλε τα δίχτυα του Ολυμπιακού, δίνοντας προβάδισμα 1-0 στην ΑΕΛ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους μαυροπράσινους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να περιορίζουν επιθετική ορμητικότητα της ΑΕΛ. Ο αγώνας κρίθηκε σ’ ένα δίλεπτο. Στο 66’ οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρουν όταν ο Σάλι έφυγε μόνος απέναντι στον Βοζίνια σε αντεπίθεση, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και στη διεκδίκηση της μπάλας με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ ανατράπηκε εκτός περιοχής με τον Λούκα Σωτηρίου να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον πορτιέρε των γαλαζοκιτρίνων.

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Γκουστάβο ντα Κόστα, η μπάλα κτύπησε σε σώμα αμυντικού και η ΑΕΛ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Ράιαν Μαέ να περνά σαν σταματημένο τον Ψάλτη και να πλασάρει ιδανικά τον Μιχαήλ για το 2-0, με το 13ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Οι κεφαλιές των Σάλι στο 76’ και του Ευτυχίδη στο 90+2’ δεν βρήκαν στόχο για εκατοστά και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να μπει στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Πάντιτς, Πσισιέ (59′ Έουλερ), Σάντος, Τόρες, Ζντραφκόφσκι, Ντανίλο (72′ Αντάμοβιτς), Αβραάμ (59′ Γεωργίου), Ριέρα (77′ Παπαφώτης), Μαέ (72′ Μπάμπιτς).

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Σ. Ανδρέου, Σωτηρίου (74′ Ευτυχίδης), Κωνσταντινίδης (74′ Γαρουφαλιάς), Σαρφό (82′ Χαραλάμπους), Κυριάκου, Γκουστάβο, Χάνι (82′ Ανδρέου), Νανίσιο, Κοστόφ (60′ Σάλι).

Σκόρερ: Ντανίλο 42′, Μαέ 68′.

Κίτρινες: Αντωνίου, Ντανίλο, Βοζίνια, Πάντιτς / Σωτηρίου (2η), Σάλι.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Νεοφύτου Νεόφυτος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Σολωμού Δημήτρης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαΐδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ