aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Δόξα 1-0: Ποδαρικό με το δεξί και την ψυχή στο στόμα (vid)

Απόλλων – Δόξα 1-0: Ποδαρικό με το δεξί και την ψυχή στο στόμα (vid)

Γουρλίδικο αποδείχθηκε για τον Απόλλωνα το «Στάδιο Αλφαμέγα». Οι γαλάζιοι της Λεμεσού επικράτησαν 1-0 της Δόξας στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο της πόλης, σε παιχνίδι για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα και έχοντας την τύχη με το μέρος τους, αφού το μοναδικό γκολ που έκρινε την τύχη της αναμέτρησης επιτεύχθηκε με αυτογκόλ του Αντενόν στο 43’, μετά από σέντρα του Χαμάς και λανθασμένη εκτίμηση του κεντρικού αμυντικού της Δόξας. Η ομάδα της Κατωκοπιάς είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να προηγηθεί (δοκάρι Καραμανώλη) και να ισοφαρίσει (Μπένι 59’), όμως οι ποδοσφαιριστές της δεν είχαν καθαρό μυαλό και ευστοχία στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους οπαδούς του Απόλλωνα να γιορτάζουν την πρώτη νίκη στο νέο τους «σπίτι», αλλά η παρουσία της ομάδας θα πρέπει να προβληματίσει τον Κωνσταντίνου Μακρίδη. Στην πέμπτη θέση 25 βαθμούς ο Απόλλων (εκκρεμεί η τύχη του αγώνα με την ΑΕΛ), στην 11η η Δόξα με 11 βαθμούς, πληρώνοντας για άλλο ένα παιχνίδι την αδυναμία της στο σκοράρισμα.

Το ματς

«Γεμάτο» ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Εφτά τελικές είχε ο Απόλλων (δύο στον στόχο) και δύο η Δόξα (μία στον στόχο). Είχαν από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, με τους γαλάζιους να υπερτερούν στην κατοχή της μπάλας 60%-40%, αλλά να έχουν τις καλύτερες στιγμές τους στο τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Στο 42′ ο Ντιγκινί είχε δοκάρι με κεφαλιά, στο 43′ η ομάδα του Μακρίδη προηγήθηκε με αυτογκόλ του Αντενόν και στο 45+2′ ο Ντιγκινί αστόχησε με κεφαλιά. Η Δόξα είχε καλές στιγμές στο ματς, σκόραρε με τον Σόπτζικ (29’), όμως το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ (στον Στυλιανού), ενώ ο Καραμανώλης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς στο 39′ από εξαιρετική θέση. Τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε το αυτογκόλ του Αντενόν, ο οποίος άθελά του μετά την σέντρα του Χαμάς από αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Διαφορετική ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο. Η Δόξα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έφτασε με απειλητικές διαθέσεις στην περιοχή του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Δείτε το live της αναμέτρησης

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Μαυρίας(71′ Παναγιώτου), Κολ (60′ Χ. Κυριάκου), Σαχάρ (87′ Ρέθιο), Χαμάς, Ντιγκινί (70′ Ίλιεφ), Πίττας, Χέντι (70′ Ζράντι).

Δόξα (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Ασαμόα (16′ Στυλιανού), Αντενόν (62′ Tιντζανί), Κέρλα, Καραμανώλης, Μέσκα, Μπένι, Ασαμόα (16′ Στυλιανού), Καραμανώλης, Βαγιέχο, Ιωσηφίδης (46′ Καργκπό), Σόπτζικ (76′ Αμπντουλάχι), Σαντίκ.

Σκόρερ: Αντενόν (αυτογκόλ) 43′ / –

Κίτρινες: – / Καραμανώλης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αναστασίου Ιωάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ