aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: «Από μηχανής θεός» ο Τομανέ (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0: «Από μηχανής θεός» ο Τομανέ (vid)

Ο Τομανέ ήταν ο «από μηχανής θεός» για τον ΑΠΟΕΛ, αφού με το πρώτο γκολ του στα κυπριακά γήπεδα στο 89’ έκρινε το ντέρμπι κορυφής με την Ανόρθωσης. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 1-0, αποσπάστηκαν πλέον πέντε βαθμούς από τους κυανόλευκους.

Το ντέρμπι στιγματίστηκε από δύο διακοπές με υπαίτιους τους οπαδούς των γηπεδούχων, η πρώτη για ρίψη κροτίδας που επέφερε το πέσιμο του Αρμπολέδα (60’-64’) και η δεύτερη για ρίψη αντικειμένου στον πάγκο των φιλοξενουμένων (90’-90+10).

Ο Δανός διαιτητής Μαντς Κρίστοφερσεν έφυγε μετά τη δεύτερη διακοπή και τελικά πάρθηκε η απόφαση να συνεχιστεί το ματς, αφού έγιναν αυστηρές συστάσεις ότι ήταν η τελευταία προειδοποίηση.

Το ματς

Οι Ρικάρντο Σα Πίντο και Νταβίδ Γκαγιέγο αποδείχθηκαν πολύ διαβασμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες εξουδετέρωσαν η μία την άλλη και το αποτέλεσμα ήταν εναντίον του φιλοθεάμονος κοινού.

Οι φάσεις περιορίστηκαν σε ένα άστοχο σουτ του Καστέλ (2’) για τους φιλοξενούμενους και άλλο ένα του Σαρφό (4’) για τους γηπεδούχους, που κατέληξε με την μπάλα στα χέρια του Αρμπολέδα.

Τι εκτυλίχθητε; Δύναμη με πολλές προσωπικές μονομαχίες, 23 φάουλ, ρυθμό που σταματούσε συνεχώς, λάθη επί λαθών και την απορία έως πότε θα συνεχιζόταν αυτό το σκηνικό.

Ο ΑΠΟΕΛ όμως μπήκε πολύ πιο πιεστικός στο δεύτερο ημίχρονο και κυνήγησε τη νίκη, ενώ η Ανόρθωση δεν πατούσε τόσο καλά στο γήπεδο όσο προηγουμένως.

Οι γαλαζοκίτρινοι πίεσαν τους κυανόλευκους, είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Βιγιαφάνιες (54’) και χαμένο τετ α τετ του Εντονγκαλά με τον Αρμπολέδα, για να φτάσουν τελικά στη νίκη με το γκολ του Τομανέ στο 89’. Ήταν μία αντεπίθεση των γαλαζοκιτρίνων, ο Εφραίμ σούταρε, ο Αρμπολέδα απέκρουσε ασταθώς και ο Πορτογάλος με προβολή χάρισε τη νίκη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς (81′ Ζέφτε), Κοσταντίνοφ, Σαρφό (46′ Δώνης), Βιγιαφάνιες (87′ Εφραίμ), Μαρκίνιος, Εντονγκαλά (81′ Τομανέ), Κβιλιτάια (90’+11 Πολυκάρπου).

Ανόρθωση (Νταβίδ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορρέα, Κορέια, Τεχέρα, Τιουνέ (90’+14′), Φερέιρα (85′ Χρυσοστόμου), Γουαρίς (46′ Γκερέρο), Καστέλ, Γκασαμά (72′ Μουσόντα)

Σκόρερ: Τομανέ 89′ / –

Κίτρινες: Κβιλιτάια (3η) / Κορέια, Κορρέα

Αποβολές: – / Τεχέρα (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Κρίστοφερσεν Μαντς

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Μανγκανιέλο Τζιαν Λούκα

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

  • ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

2′ Ο Τεχέρα βρήκε τον Φερέιρα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

4′ Ο Τσεπάκ πρόλαβε τον Αρμπολέδα και… τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Καστέλ έδιωξε προ του Κβιλιτάια σε κόρνερ.

4′ Εκτός περιοχής σουτ του Σαρφό, η μπάλα στα χέρια του Αρμπολέδα.

11′ Εκτός περιοχής σουτ του Γουαρίς, η μπάλα άουτ εν μέσω αποδοκιμασιών επειδή ήταν πεσμένος ο Τσεπάκ και δεν έβγαλαν την μπάλα έξω οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης.

20′ Παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και ένταση από τις δύο ομάδες, λείπουν οι φάσεις.

35′ Έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, οι ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν έως τώρα.

40′ Ο Φερέιρα εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Μαρμούκ, ο οποίος όμως δεν την πρόλαβε και χάθηκε η ευκαιρία.

45′ Ένα λεπτό καθυστέρηση.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

404619106 233939839751371 6838636138780008596 N

  • ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

54’Ωραία ενέργεια του Κβιλιτάια με όφελος ένα πλάγιο.

55′ Σέντρα του Τσεπάκ, κεφαλιά του Βιγιαφάνιες και δοκάρι. Μένει κάτω ο Αρμπολέδα.

56′ Σηκώνεται ο κίπερ της Ανόρθωσης για να συνεχίσει.

60′ Κροτίδα στο γήπεδο, πέφτει κάτω ο Αρμπολέδα.

64′ Σηκώνεται ο Αρμπολέδα, συνεχίζεται το ματς.

66′ Εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ντβάλι και χάθηκε η ευκαιρία.

68′ Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης σφυρίζεται φάουλ στον Αρμπολέδα.

70′ Αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ, ο Εντονγκαλά πλασάρει και χάνει στο τετ α τετ από τον Αρμπολέδα.

82′ Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τεχέρα για φάουλ στον Μαρκίνιος.

89′ ΓΚΟΛ 1-0! Σε αντεπίθεση ο Εφραίμ πλάσαρε, απέκρουσε ο Αρμπολέδα και ο Τομανέ με προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

90′ Φεύγουν οι διαιτητές από το γήπεδο. Σύμφωνα με την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα έπεσε αντικείμενο από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ προς τον πάγκο της Ανόρθωσης. Το ματς έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας.

90’+3 Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης αποχώρησαν στα αποδυτήρια. Περιμένουν οι αντίστοιχοι του ΑΠΟΕΛ.

90’+8′ Οι Κβιλιτάια και Ντομίνγκες ζητούν από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να ηρεμίσουν. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί.

90’+8 Επιστρέφουν οι διαιτητές. Ανακοινώνεται πως θα συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά να πέσει ξανά οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο θα διακοπεί οριστικά το ματς.

90+10′ Άρχισε ξανά το ματς.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η σελίδα ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ