aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠαραλίμνι – Απόλλων 0-1: Διπλό με γαλλικό κλειδί (vid)

Παραλίμνι – Απόλλων 0-1: Διπλό με γαλλικό κλειδί (vid)

Ο Νικολά Ντιγκινί είχε το κλειδί της πρώτης εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα μετά από ένα δίμηνο. Χάρις το πρώτο γκολ (49′) του Γάλλου επιθετικού στη σεζόν, οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 1-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, για την 14η αγωνιστική στο «Τάσος Μάρκου». Στις 10 Οκτωβρίου η τελευταία εκτός έδρας νίκη της λεμεσιανής ομάδας κόντρα στην Ανόρθωση.

Ο Απόλλων επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την ΑΕΚ (μεσολάβησε η μη διεξαγωγή το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ), πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ανέβηκε έτσι στους 22 βαθμούς, παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει το… κυνήγι για τα ψηλότερα σκαλοπάτια. Τρίτη διαδοχική ήττα και τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια για την ΕΝΠ, που παρέμεινε στους 11 βαθμούς και την επικίνδυνη ζώνη.

Για την 15η αγωνιστική, ο Απόλλων φιλοξενεί τη Δόξα την Πέμπτη (15/12, 19:00), ενώ η Ένωση Νέων Παραλιμνίου υποδέχεται την ΑΕΛ, την ίδια ημέρα και ώρα.

Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και απείλησε πρώτη. Με την πάροδο των δέκα πρώτων λεπτών, ο Απόλλων ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την κατοχή να αγγίζει το 74%, ωστόσο αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία. «Πατούσε» με δυσκολία στην περιοχή του Κόστιτς, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο με μόλις μια τελική προσπάθεια (εκτός περιοχής σουτ), έναντι πέντε των γηπεδούχων.

Βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων, ο οποίος με το… καλησπέρα στην επανάληψη ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Ντιγκινί (49′). Διατήρησε στη συνέχεια τον έλεγχο, ψάχνοντας για το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Βα (90’+3). Από την πλευρά της η ΕΝΠ δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έψαξε μέχρι τέλους το γκολ της ισοφάρισης, υστέρησε όμως στο επιθετικό κομμάτι και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Διαβάστε εδώ το live της αναμέτρησης: Live: Παραλίμνι – Απόλλων 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης, Έχμαν, Γεβρέμοβιτς (81′ Ντρέκσα), Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Βούκσεβιτς (69′ Κατσιάρης, 89′ Κολωνίας), Μέιρα (81′ Μαυρουδής), Ντιαβαρά, Κωνσταντίνου, Βουτσένοβιτς (69′ Λαμί).

Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Σπόλιαριτς (67′ Ρέθιο), Κολ, Χαμάς (87′ Βα), Πίττας (87′ Ζράντι), Ντιγκινί (84′ Ίλιεφ), Νταμπό (46′ Χέντι).

Σκόρερ: – / Ντιγκινί 49′

Κίτρινες: Έχμαν / Πίττας, Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Αντωνίου Μενέλαος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ