aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάφος FC - ΑΠΟΕΛ 1-2: Με τη φόρα του Σούσιτς στην κορυφή! (vid)

Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ 1-2: Με τη φόρα του Σούσιτς στην κορυφή! (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στην όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 43 μήνες. Έγινε η πρώτη ομάδα που άλωσε την έδρα της Πάφος FC μετά από 10,5 μήνες, η πρώτη που τη νίκησε στο τρέχον πρωτάθλημα και η πρώτη που της έβαλε δύο γκολ φέτος (2-1) με δράστη τον Σούσιτς και

Έτσι πήρε το ντέρμπι κορυφής και την προσπέρασε! Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 33 βαθμούς, ενώ οι γαλάζιοι έμειναν στους 31

Η Πάφος FC είχε την κατοχή και δύο περισσότερες προσπάθειες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΑΠΟΕΛ όμως είχε την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και μάλιστα εις διπλούν. Σκόρερ ο Σούσιτς ισάριθμες φορές με κεφαλιές (15’, 45’) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες, με τη διαφορά ότι στο δεύτερο τέρμα μεσολάβησε και κεφαλιά-ασίστ του Ντβάλι.

Οι γαλάζιοι πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλή άμυνα των γαλαζοκιτρίνων, πιάνοντας την εκτεθειμένη μόνο στο 13’. Εκεί ο Μπέλετς είπε «όχι» με τα πόδια σε σουτ του Τάνκοβιτς.

Όταν στο 59’ αποβλήθηκε ο Κανέ με δεύτερη κίτρινη, η ομάδα της Λευκωσίας είχε για τα καλά το πάνω χέρι στο παιχνίδι και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το τρίποντο. Ωστόσο, οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν όταν αποβλήθηκε ο Κρέσπο με κόκκινη για φάουλ στον Σεμέδο, οι γαλάζιοι ανέκτησαν τις ελπίδες τους.

Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’+1 με κεφαλιά του Ζουνίνιο έπειτα από σέντρα του Ικόκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πάφος FC (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Σεμέδο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (61′ Χότσκο, 68′ Ναμ), Ζάιρο.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):  Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ, Εφραίμ (56′ Εντονγκαλά), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (74′ Καρώ), Βιγιφάνες (85′ Ντάλσιο), Μπλουμ (56′ Μάγκλιτσα).

Σκόρερ: Ζουνίνιο 90’+1 / Σούσιτς 15′, 45′

Κίτρινες: Ντράγκομιρ / Μαρκίνιος, Σούσιτς

Αποβολές: Κανέ (2η κίτρινη) / Κρέσπο

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Pairetto Luca.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Ghersini Davide.

AVAR: Αντωνίου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ