aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Άρης 0-0: Ο τελευταίος «Χ»ορός στο Τσίρειο (vid)

ΑΕΛ – Άρης 0-0: Ο τελευταίος «Χ»ορός στο Τσίρειο (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη στο Τσίρειο στάδιο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και αποχαιρέτησαν με ανάμεικτα συναισθήματα το γήπεδο που τους στέγασε για 47 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1975 μέχρι σήμερα.  

Χαμένος της βραδιάς ο Άρης που απώλεσε δύο βαθμούς και έμεινε στην 4η θέση με 30 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και να βρεθεί στο -1 από την κορυφή. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα, καθώς ήταν τιμωρημένος ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Μουσούντα με απευθείας κόκκινη στο 72’, μια φάση για την οποία διαμαρτύρεται δίκαια ο Άρης.

Tο ματς

Η ανασταλτική μηχανή της ΑΕΛ δούλεψε στα κόκκινα και κατάφερε να περιορίσει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την επιθετική λειτουργία του Άρη. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές, όμως απέναντι στους γαλαζοκίτρινους δεν βρήκαν διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Καζού στο 3’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπέκερ. Χρειάστηκε να περάσουν 36’ για να ανησυχήσει ξανά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ. Στο 39’ ο έμπειρος πορτιέρε άναψε «κόκκινο» στην εκτέλεση φάουλ του Μαγιαμπέλα. Η ομάδα του Γιανέφσκι απείλησε δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά στο 26’ ο Σις με κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Άρη δεν βρήκε στόχο μετά το κόρνερ του Μιραλάς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντζαλμά έκλεψε την μπάλα από τον Στρούσκι, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Άρης. Με τη φόρα των Στεπίνσκι και Γιαγκό, οι οποίοι αντικατέστησαν Γκομίς και Καζού, έκλεισε την ΑΕΛ στην περιοχή της και σε διάστημα δέκα λεπτών φλέρταρε τρεις φορές με το γκολ. Στο 46’ ο Στεπίνσκι λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, όμως σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το γύρισμα του Μαγιαμπέλα, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα δεν βρήκε στόχο με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 55’ ήταν η σειρά του Μπαμπίκα να παραβιάσει την εστία του Μπέκερ, αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο, σε σουτ υπό την πίεση του Μπιλοβάρ.

Στο 72’ άλλαξαν οι ισορροπίες της αναμέτρησης, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μουσούντα. Ο αμυντικός του Άρη υπέπεσε σε παράβαση για χέρι ανακόπτοντας επιθετική προσπάθεια της ΑΕΛ. Ο VARίστας, Κώστας Ροβέρτος, κάλεσε τον διαιτητή Ανδρέα Αργυρού να πάει στο on field review για να εξετάσει πιθανή κόκκινη κάρτα για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος αν και η παράβαση έγινε πολύ πλάγια. Ο ρεφ της αναμέτρησης συμμερίστηκε την άποψη του VARίστα στέλνοντας για ντους τον Μουσούντα.

Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αλλά ο Τεϊσέιρα σε δύο περιπτώσεις δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά και ο Μακρής ήταν ένα βήμα πιο πίσω στο γύρισμα του Σάντος στο 90+2′.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μπέκερ, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπάστο (37′ Μπιλοβάρ), Ντζαλμά, Κάσα, Μεντόγεβιτς (80′ Ζντραφκόφσκι), Τσιμπόλα, Σις (68′ Μακρής), Μιραλάς (80′ Παπαφώτης), Μιλιτσεάνου (68′ Μπεραχίνο).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακιέ, Μουσούντα, Μπρόρσον, Καζού (46′ Γιαγκό), Μαγιαμπέλα (68′ Ντζαβέ), Στρούσκι, Μπράουν, Μπέγκτσον (80′ Γιαμπλόνσκι), Μπαμπίκα, Γκομίς (46′ Στεπίνσκι).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Μπάστο, Τεϊσέιρα, Μιλιτσεάνου, Τσιμπόλα, Μεντόγεβιτς / Γκομίς, Μπέγκστον, Mπρόρσον.

Αποβολές: – / Μουσούντα 72′.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ