aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ 1-3: Άλωσε και το «Αμμόχωστος» και… φέρτε του την Πάφος FC

Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ 1-3: Άλωσε και το «Αμμόχωστος» και… φέρτε του την Πάφος FC

Το γαλαζοκίτρινο εξπρές πέρασε αλώβητο και από το «Αμμόχωστος». Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα με 3-1 και το αλάνθαστο σερί του με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο του επεκτάθηκε στα εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος (οκτώ μαζί με το κύπελλο).

Έτσι, προσπέρασε ξανά την ΑΕΚ, επανήλθε στη δεύτερη θέση με 30 βαθμούς, μειώνοντας στον έναν από την Πάφος FC, που στραβοπάτησε την ίδια ώρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Και τώρα οι δυο τους! Την άλλη εβδομάδα θα επισκεφτεί το «Στέλιος Κυριακίδης», όπου θα δώσει ντέρμπι κορυφής με τους γαλάζιους.

Αν δώσει συνέχεια στα διαδοχικά τρίποντα, θα προσπεράσει την αντίπαλό του και θα είναι για πρώτη φορά πρωτοπόρος στην τρέχουσα σεζόν.

Όσο για την ηττηθείσα, η νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική ήταν παρένθεση, αφού έφυγε με σκυμμένο κεφάλι για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι ματς.

Έτσι παρέμεινε στην έβδομη θέση και τους 16 πόντους, κινδυνεύοντας όμως να υποχωρήσει καθώς μπορεί να την ξεπεράσει κάποια ή κάποιες από τις Ομόνοια, Καρμιώτισσα και ΑΕΛ (Απόλλων-ΑΕΛ 4/12, Ομόνοια-Καρμιώτισσα 5/12).

Το ματς
Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε περισσότερο μπάλα, ήταν πιο απειλητικός και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα. Πίεσε από την αρχή για το προβάδισμα και τελικά δικαιώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του 45λεπτου, σκοράροντας δύο φορές σε πολύ κοντινό διάστημα.

Πρώτα ο Μπλουμ με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Σατσιά και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 36’. Ο σκόρερ μετατράπηκε σε δημιουργό στη συνέχεια, μετά από κλέψιμο του Κοσταντίνοφ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρκίνιος να μπει στην περιοχή και να νικήσει με σουτ τον Μελίσσα (38’).

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Φελίπε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι απέκτησε ψυχολογία και ανέβηκε στη συνέχεια, προσπαθώντας να ισοφαρίσει.

Ωστόσο, δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις και έφτασε στο 86’ για να κάνει την επόμενη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Άδωνη με κεφαλιά υποχρέωσε τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση μετά από κόρνερ του Μαργκάσα.

Ό,τι δεν έκανε ο Κύπριος αμυντικός, όμως, το έπραξε για τον ΑΠΟΕΛ ο Κοσταντίνοφ με τον ίδιο τρόπο στο 90’. Κόρνερ ο Σαρφό, κεφαλιά ο Βούλγαρος και τέλος στην αγωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Λέουκο (87′ Κουμούρης), Άδωνη, Ντιακιτέ (87′ Μποτεάκ), Οφόρι, Κλίμοβιτς (62′ Τιάγκο), Φράγκος (46′ Μαργκάσα), Μάντζεκ, Μπάντζα, Φελίπε (72′ Μιγκελίτο), Ντορεγκαράι.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Σατσιάς, Εντονγκαλά (64′), Κοσταντίνοφ, Σαρφό (90’+3 Νταουσβίλι), Μαρκίνιος (77′ Καρώ), Μπλουμ (90’+3 Ηλία), Μάγκλιτσα (64′ Ντάλσιο).

Σκόρερ: Φελίπε 46′ / Μπλουμ 36′, Μαρκίνιος 38′, Κοσταντίνοφ 90′

Κίτρινες: Λέουκο, Άδωνη, Φράγκος / Σατσιάς, Ντβάλι, Κρέσπο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. Papas Group Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Θεοδότου Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ