aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕΝΠ – ΑΕΚ 0-2: Αντεπίθεσης συνέχεια με... ζωγραφίες (vid)

ΕΝΠ – ΑΕΚ 0-2: Αντεπίθεσης συνέχεια με… ζωγραφίες (vid)

Αντεπίθεσης συνέχεια για την ΑΕΚ! Οι κιτρινοπράσινοι πέρασαν νικηφόρα και από το Παραλίμνι, επικρατώντας της Ένωσης με 2-0, χάρις σε… ζωγραφιές των Λόπες (30’) και Σανχούρχο (67’) και πανηγύρισαν την πέμπτη σερί νίκη τους (τρίτη με μηδέν παθητικό).

Η ομάδα της Λάρνακας έδωσε έτσι συνέχεια στη βαθμολογική της αντεπίθεση, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση με 28 βαθμούς, προσπερνώντας Άρη (26 β.) και ΑΠΟΕΛ (27 β.) και μειώνοντας στο -2 από την πρωτοπόρο Πάφος FC (30 β.). Οι τρεις συγκεκριμένες ομάδες έχουν ματς λιγότερο και η ΑΕΚ περιμένει τα αποτελέσματα των αγώνων τους, προκειμένου να μάθε σε ποια θέση θα βρεθεί στο τέλος της αγωνιστικής και του πρώτου γύρου.

Από την άλλη, οι βυσσινί γνώρισαν την όγδοη ήττα τους στο πρωτάθλημα και τέταρτη στα έξι τελευταία ματς, μένοντας στους 11 βαθμούς και πέφτοντας στην επικίνδυνη ζώνη (12η θέση), μετά τη νίκη της Δόξας, που έχει επίσης 11 βαθμούς, ωστόσο υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Για την 14η αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται από τη Δόξα την Παρασκευή (9/12), ενώ η Ένωση Νέων Παραλιμνίου υποδέχεται τον Απόλλωνα, μια ημέρα μετά (Σάββατο, 10/12).

Το ματς

Κυρίαρχη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν η ΑΕΚ, με την κατοχή της μπάλας να φτάνει το 71% (έναντι 29% του Παραλιμνίου). Οι κιτρινοπράσινοι έλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, ανεβάζοντας την απόδοση τους μετά τα πρώτα 20 λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ (27’), με τον Βουτσένοβιτς να αστοχεί. Ήταν και η μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Όλτρα τρία λεπτά αργότερα (30’) να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, με πανέμορφο γυριστό σουτ του Λόπες. Είχαν μάλιστα, καλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με κορυφαίες αυτές του Τρισκόφσκι (24’, 40’).

Στην επανάληψη το Παραλίμνι μπήκε με διάθεση να επιτεθεί, ψάχνοντας την ισοφάριση και δίνοντας γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Αμφότερες έφτασαν κοντά στο να πετύχουν τον στόχο τους, όμως αυτή που τα κατάφερε ήταν η ΑΕΚ, όταν στο 67ο λεπτό ο Τρισκόφσκι έστρωσε στον Σανχούρχο και αυτός με δυνατό εκτός περιοχής σουτ έγραψε το 2-0. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι κιτρινοπράσινοι διαφύλαξαν μέχρι το τέλους το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν μια ακόμα νίκη.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς):  Κόστιτς, Κοτσώνης (78′ Γαβριήλ), Έχμαν, Ντρέκσα (35′ Κολωνιάς), Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Βούκσεβιτς, Μέιρα (78′ Μαυρουδής), Κωνσταντίνου (78′ Κορσιά), Ντιαβαρά, Βουτσένοβιτς (60′ Λαμί).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα):  Πίριτς, Ροσάλες, Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (84′ Γκαρσία), Σανχούρχο (89′ Χριστοφόρου), Πονς, Φαράζ (72′ Κάσας), Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι (72′ Μάμας), Λόπες (84′ Ρόμο).

Σκόρερ: – / Λόπες 30′, Σανχούρχο 67′

Κίτρινες: Βουτσένοβιτς / Γκονθάλεθ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου»

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Αθανασίου Κυριάκος.

ΑVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραγιώργη Σοφία.

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Κρατάει μπάλα σε αυτά τα 10 πρώτα λεπτά η ΑΕΚ, δυσκολεύεται όμως να φτάσει στην περιοχή του Κόστιτς.

20′ Άστοχη κεφαλιά του Τρισκόφσκι, μετά από σέντρα του Εγγλέζου.

24′ Σέντρα του Ροσάλες από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τρισκόφσκι που από καλή θέση έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.

27′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το Παραλίμνι. Ο Μέιρα έκανε ωραία ατομική ενέργεια και πάσαρε κάθετα στον Βουτσένοβιτς. Αυτός έκανε το συρτό σουτ που πέρασε λίγο έξω.

30′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ με πανέμορφο γκολ του Λόπες. Μετά από σέντρα του Φαράζ από δεξιά, ο Τρισκόφσκι πήρε την κεφαλιά με τον Κόστις να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Πορτογάλος επιθετικός πήρε το ριμπάουντ και με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

35′ Αναγκαστική αλλαγή για το Παραλίμνι. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ντρέκσα, που αποχωρεί τραυματίας. Στη θέση του ο 18χρονος Κωνσταντίνος Κολωνιάς.

40′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι κατέβασε ωραία και βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς, το σουτ του όμως ήταν αδύνατο. Μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Παραλιμνίου.

41′ Κίτρινη στον Γκονθάλεθ, για φάουλ στον Μέιρα.

45′ Κίτρινη κάρτα και στον Βουτσένοβιτς. Είναι η τρίτη και χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς (Απόλλων ή ΑΕΛ).

– Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Στο 71% η κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ, έναντι 29% του Παραλιμνίου. Έξι τελικές προσπάθειες για τους κιτρινοπράσινους, έναντι μιας των βυσσινί.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

51′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από γύρισμα του Ροσάλες, οι Τρισκόφσκι και Λόπες δεν μπόρεσαν να δώσουν στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα. Πέρασε παράλληλα και έφτασε στον Εγγλέζου, που σέντραρε, εκεί που ήταν ο Ροσάλες, που έκανε το άστοχο σουτ στην κίνηση.

53′ Φωνάζει για πέναλτι το Παραλίμνι, σε μαρκάρισμα του Πονς στον Κωνσταντίνου. Διαιτητής (Αργυρού) και VAR (Αθανασίου) συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

54′ Μακρινό σουτ του Βούκσεβιτς, πολύ άστοχο.

60′ Λαμί στη θέση του Βουτσένοβιτς. Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για το Παραλίμνι.

62′ Γυριστό σουτ του Τρισκόφσκι, λίγο έξω.

65′ Σέντρα-σουτ του Ντιαβαρά από πλάγια θέση στην περιοχή, μπλόκαρε ο Πίριτς.

– Έχει ανεβάσει την απόδοση του το Παραλίμνι στα τελευταία λεπτά, ψάχνει την ισοφάριση.

67′ ΓΚΟΛ 0-2 Διπλασιάζει τα τέρματα της η ΑΕΚ, με πανέμορφο γκολ του Σανχούρχο. Ο Τρισκόφσκι έστρωσε στον Ισπανό, που με δυνατό εκτός περιοχής σουτ σημείωσε το δεύτερο γκολ των κιτρινοπράσινων.

71′ Πολύ άστοχο σουτ του Λόπες από καλή θέση.

75′ Φωνάζει για πέναλτι η ΑΕΚ, για μαρκάρισμα στον Μάμα. Ελέγχεται από το VAR η φάση.

– Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ