aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚαρμιώτισσα – Δόξα 2-1: Την κέρδισε ξανά και τη στέλνει στη Β’ Κατηγορία!

Καρμιώτισσα – Δόξα 2-1: Την κέρδισε ξανά και τη στέλνει στη Β’ Κατηγορία!

Το πιο αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην Α’ Κατηγορία έκανε η Καρμιώτισσα. Η ομάδα των Άνω Πολεμιδιών επικράτησε με 2-1 της Δόξας, στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 9η αγωνιστική των πλέι άουτ, και είναι «αγκαλιά» με τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στα σαλόνια των μεγάλων.

Ήταν η τρίτη νίκη της Καρμιώτισσας επί της Δόξας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την οποία άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στους δέκα βαθμούς. Επομένως, η ομάδα του Μάριου Χαραλάμπους χρειάζεται άλλες δύο νίκες στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές για να «κλειδώσει» και τυπικά την παραμονή της.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «πορτοκαλί» ο Σταύρος Τσουκαλάς στο 88’, ο οποίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής μετά από φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου, ο οποίος πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ψύχα (77’) και Κατσαντώνη (78’), κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κοντινό πλασέ του Αγγελή στο 10’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θεοδώρου και κεφαλιά του Κύπριου στόπερ που αποκρούστηκε ασταθώς από τον τερματοφύλακα της Δόξας.

Η Δόξα ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Τρούγιτς στο 49’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκι, άσκησε πίεση για το δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Σπόλιαριτς, ο οποίος στο 47’ άναψε κόκκινο στον Αλσέους. Η Καρμιώτισσα είχε δύο δοκάρια, από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ. Στο 10’ ο Κατσαντώνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αντωνίου, ενώ στο 81’ ο Ψύχας εκτέλεσε με μπόλικα φάλτσα φάουλ από μακριά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αντωνίου.

Στους 35 βαθμούς ανέβηκε η Καρμιώτισσα, στους 25 έμεινε ο Εθνικός.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Μάριος Χαραλάμπους): Σπόλιαριτς, Γκραντινάρου, Αγγελή, Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Τσουκαλάς, Νεοφύτου, Ντούμπια (55′ Ψύχας), Θεοδώρου (90’+1 Πάβλοβετς), Ουεσλάτι (79′ Παντελή), Κατσαντώνης.

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Αντωνίου, Τάντι (79′ Ναμπί), Πούριτς, Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Τραιτσέφσκι (72′ Φοφανά), Αλσεούς, Μέσκα (72′ Σαντίκ), Ασάντε (72′ Χάνι), Προβυδάκης, Τρούγιτς.

Σκόρερ: Αγγελή 10′, Τσουκαλάς 88′ / Τρούγιτς 49′

Κίτρινες: Νεοφύτου, Ουεσλάτι / Βελκόφσκι, Τραϊτσέφσκι, Αλσέους, Τάντι, Σαντίκ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος

4ος: Κουμή Δημήτρης

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

10′ ΓΚΟΛ για την Καρμιώτισσα, 1-0 με τον Αγγελή! Κόρνερ του Θεοδώρου, κεφαλιά του Αγγελή απέκρουσε ασταθώς ο Αντωνίου, όμως ο Κύπριος αμυντικός με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε με πλασέ και έβαλε την ομάδα των Πολεμιδιών σε θέση οδηγού στο ματς.

24′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα να πετύχει δεύτερο γκολ, φάουλ του Κατσαντώνη από καλή θέση η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47′ Σπουδαία απόκρουση του Σπόλιαριτς σε σουτ του Αλσέους από κοντά.

48′ Αστοχεί με κεφαλιά από εξαιρετική θέση ο Αλσέους. Δύο τεράστιες ευκαιρίες για τη Δόξα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

49′ ΓΚΟΛ για τη Δόξα, ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλίά του Τρούγιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη. 

53′ Πέναλτι για την Καρμιώτισσα δίνει ο Φελλάς σε πέσιμο του Ουεσλάτι στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Αντωνιάδη. Έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Δόξας. Φωνάζει ότι δεν τον άγγιξε ο Αντωνιάδης και οι επαναληπτικές προβολές δεν δείχνουν παράβαση.

54′ Γίνεται έλεγχος από το VAR και ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή καλεί τον διαιτητή στο βίντεο.

55′ Αλλάζει σωστά την απόφασή του ο Κωσνταντίνος Φελλάς.

65′ Μακρινό σουτ του Μέσκα, άστοχο.

77′ Φοβερή απόκρουση του Αντωνίου σε εκτέλεση φάουλ του Ψύχα.

78′ Ο Αντωνίου λέει “όχι” στον Κατσαντώνη. Εντυπωσιακός ο τερματοφύλακας της Δόξας.

81′ Δοκάρι για την Καρμιώτισσα, δεύτερο στο παιχνίδι. Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ψύχα με μπόλικα φάλτσα, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αντωνίου.

88′ ΓΚΟΛ για την Καρμιώτισσα, 2-1 με τον Τσουκαλά μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας. 

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ