aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ζαν Μαρί Πφαφ: Ο ανίκητος Βέλγος

Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους τερματοφύλακες της δεκαετίας του 80’, ο Ζαν Μαρί Πφαφ, οφείλει το ξεκίνημα της καριέρας του στην Μπέβερεν στον Ούρμπεν Μπραμς, παλιό προπονητή του Πανιωνίου που τον ανακάλυψε.

Ο Πφαφ υπερασπίστηκε την εστία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Βελγίου στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982 και του 1986. Στα γήπεδα του Μεξικό, μάλιστα, βοήθησε τους «κόκκινους διαβόλους» να πραγματοποιήσουν εξαιρετική πορεία που τους οδήγησε ως την τετράδα της διοργάνωσης.

Ο Ζαν Μαρί Πφαφ πρωταγωνίστησε σε μια παραλίγο τραγική ιστορία στο Μουντιάλ της Ισπανίας. Ο Βέλγος τερματοφύλακας βρέθηκε μετά από σπρώξιμο ενός δημοσιογράφου μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η αποστολή της ομάδας του και κινδύνευσε με πνιγμό διότι δεν ήξερε να κολυμπάει.

Έπαιξε 64 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ σε συλλογικό επίπεδο ξεχώρισε την εξαετία που υπερασπίστηκε την εστία της Μπάγερν Μονάχου. Από το 1982 ως το 1988 έπαιξε 156 ματς με τους Βαυαρούς, κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Γερμανίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ