aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΡΕΤΡΟΤζόρνταν είσαι «αρρώστια»: 25 χρόνια από το flu game

Τζόρνταν είσαι «αρρώστια»: 25 χρόνια από το flu game

Όχι απλώς κανένας προσωπικός αντίπαλος, αλλά ούτε και η ίδια του η υγεία δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τις πτήσεις του Μάικλ Τζόρνταν. Του λόγου το αληθές πιστοποιήθηκε σαν σήμερα πριν 25 χρόνια, όταν ο Air έκανε ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια της καριέρας του. Το περιβόητο… flu game.

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ απέναντι στους Τζαζ ήταν στο 2-2 και το παιχνίδι στο Delta Center της Γιούτα είχε τεράστια σημασία. Στις δύο τα ξημερώματα τη μέρα του αγώνα, ο Τζόρνταν κάλεσε τον προσωπικό του γυμναστή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Το θέαμα ήταν… πρωτόγνωρο, καθώς ο MJ ήταν κουλουριασμένος από τους πόνους στο στομάχι, κάθιδρος και άσπρος. Η διάγνωση έκανε λόγο για στομαχοϊό ή δηλητηρίαση, με μια πίτσα που είχε παραγγείλει το προηγούμενο βράδυ να θεωρείται «ύποπτη». Ο ίδιος ο θρύλος του ΝΒΑ είχε κάνει λόγο στο Last Dance για… δολιοφθορά, θεωρώντας πως το μαγαζί από το οποίο έκανε την παραγγελία είχε σαμποτάρει το φαγητό του.

Το ιατρικό τιμ των Μπουλς βλέποντας τον Air σε τέτοια κατάσταση για πρώτη φορά στην καριέρα του θεώρησε αδύνατο να αγωνιστεί. Αμ δε! Ο Τζόρνταν έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε από το κρεβάτι στις 17:50 και στις 19:00 ήταν έτοιμος για το τζάμπολ! Oι μορφασμοί που έκανε από το ζέσταμα μαρτυρούσαν πως δεν ήταν καλά, αλλά όταν άρχισε το παιχνίδι… όλα ξεχάστηκαν.

Παρότι οι Τζαζ προηγήθηκαν με 36-20 στη δεύτερη περίοδο, αλλά τότε ανέλαβε δράση ο Τζόρνταν. Πέτυχε 17 πόντους στο δωδεκάλεπτο βοηθώντας τους Μπουλς να κλείσουν το ημίχρονο στο -4 (53-49) και παρότι έμεινε υποχρεωτικά για αρκετή ώρα στον πάγκο στο τρίτο δωδεκάλεπτο, επέστρεψε στο τελευταίο για να πετύχει άλλους 15 πόντους. Στα 46,4” πριν το τέλος και με την ομάδα του στο -1 (85-84) ευστόχησε σε μια βολή και αστόχησε στη δεύτερη, αλλά από τα χέρια του Σκότι Πίπεν πέτυχε τρίποντο που έφερε τους Μπουλς μπροστά, 85-88, στα 25”. Στο φινάλε του αγώνα, με το σκορ 88-90, κατέρρευσε στα χέρια του «Ινδιάνου». Εξαντλημένος, αλλά νικητής!

Το Σικάγο πήρε τη νίκη, έφτασε στο 3-2 και τελείωσε τη σειρά με 4-2 κερδίζοντας με 90-86 στο Σικάγο για το Game 6 φτάνοντας στον πέμπτο τίτλο. Και ο Τζόρνταν έμεινε στην ιστορία καθώς παίζοντας άρρωστος είχε 38 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα σε 44 λεπτά συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ