aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΣέρτζιο Γκοϊγκοτσέα: Ο αναπάντεχος ήρωας της Αργεντινής

Σέρτζιο Γκοϊγκοτσέα: Ο αναπάντεχος ήρωας της Αργεντινής

Ο Σέρτζιο Γκοϊκοετσέα ήταν ο αναπάντεχος ήρωας για την Εθνική Αργεντινής που έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ το 1990. Κι αυτό γιατί κλήθηκε να καλύψει το κενό που δημιούργησε ο σοβαρός τραυματισμός του Νέρι Πούμπιδο στο δεύτερο ματς των ομίλων με τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Γκοϊκοετσέα όχι μόνο δεν λύγισε υπό το βάρος της ευθύνης να υπερασπιστεί την εστία της πρωταθλήτριας κόσμου αλλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της «μπιανκοτσελέστε» ως τον τελικό.

Κατεβάζει τα ρολά στο πρώτο νοκ-άουτ ματς με τη Βραζιλία, πιάνει δύο πέναλτι στον προημιτελικό με τη Γιουγκοσλαβία, άλλα δύο στον ημιτελικό με την Ιταλία και στέλνει την ομάδα του απέναντι στη Δυτική Γερμανία. Εκεί, τελικά, θα νικηθεί από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αντρέας Μπρέμε. Ο Γκοϊκοετσέα θα πέσει στη σωστή του γωνία, ωστόσο, η εκτέλεση του Μπρέμε είναι τέλεια και στερεί από την Αργεντινή τη δεύτερη συνεχή κατάκτηση Μουντιάλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ