aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σαν Σήμερα: Η τελευταία παράσταση του Πελέ (video)

Σαν Σήμερα την 1η Οκτωβρίου του 1977, ο Πελέ έπαιξε για τελευταία φορά σε παιχνίδι ανάμεσα στην Κόσμος και την Σάντος.

Το ματς στο οποίο ο Πελέ, έπαιξε μπάλα για τελευταία φορά, διεξήχθη στο «Giants Stadium» του Νιου Τζέρσεϊ. Με την παρουσία 75.000 θεατών.

Μεταξύ των οποίων ήταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ αλλά και ο Μοχάμεντ Άλι. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε για την Κόσμος από την Αμερική και στο δεύτερο με την Σάντος, στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (1956-1974).

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με τελικό σκορ 2-1. Τα δύο τέρματα τους πέτυχαν ο Πελέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Ραμόν Μίφιν.

Ενώ για τους Βραζιλιάνους είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Ρεϊνάλντο. Ο Πελέ κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας σκοράρει 1281 φορές, σε 1363 αγώνες. Εκ των οποίων τα 619 με την Σάντος.

Στην Κόσμος των ΗΠΑ, έπαιξε από το 1975 ως το 1977. Με την φανέλα της σκόραρε 32 φορές, σε 56 παιχνίδια.

Τέλος το όνομα του το συνέδεσε και με την Εθνική Βραζιλίας. Μάλιστα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σήκωσε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο πρώτο από αυτά (1958), έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, που έχει παίξει σε τελικό της διοργάνωσης, καθώς ήταν 17 ετών και 249 ημερών!.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ