aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΌταν ο 16χρονος Μαραντόνα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής (vid)

Όταν ο 16χρονος Μαραντόνα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής (vid)

Ντιέγο Μαραντόνα και Εθνική Αργεντινής είναι δύο έννοιες συνυφασμένες. Ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου που οδήγησε την Αλμπισελέστε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986 έχει κυκλωμένη την ημερομηνία τις 27ης Φεβρουαρίου για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Σαν σήμερα το 1977 ο Ντιέγο Μαραντόνα θα πραγματοποιούσε σε ηλικία 16 ετών το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής στο φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία. Ο 16χρονος τότε Μαραντόνα θα έμπαινε ως αλλαγή υπό τις οδηγίες του Σέσαρ Λουίς Μενότι στη νίκη με 5-1.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Μαραντόνα με το εθνόσημο στο στήθος, ξεκινώντας έτσι να γράφει μια λαμπρή ιστορία με την Αλμπισελέστε. Ό,τι ακολούθησε μέχρι το 1994, όταν και σταμάτησε από την Εθνική, έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στα ποδοσφαιρικά βιβλία, με τον Μαραντόνα να πραγματοποιεί συνολικά 91 εμφανίσεις με την Εθνική, σκοράροντας 34 φορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ