aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Nτέιβιντ Ρος: Ένα όνομα, μία ιστορία!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Τι τους θυμίζουμε τώρα εκεί στον Άγιο Δομέτιο… Μόνο ο τίτλος αρκεί για όλους τους φίλους, παίκτες και παράγοντες της ιστορικής ΕΝΑΔ να θυμηθούν και μάλλον οι πλείστοι εξ’ αυτών να μελαγχολήσουν.

Διότι το όνομα και μόνο του Ντέιβιντ Ρος, αρκεί και περισσεύει για να ξυπνήσουν τέτοια συναισθήματα, τη στιγμή που η τωρινή ΕΝΑΔ, έπεσε στην αφάνεια (και εμείς την περιμένουμε, μαζί με κάποιες άλλες ιστορικές ομάδες να αναβιώσει).

Ντέιβιντ Ρος λοιπόν. Ο Αμερικανός περιφερειακός παίκτης που είχε φέρει η ομάδα-σύμβολο του Αγίου Δομετίου, με σκοπό να κάνει τους αντίπαλους να παραμιλούν, όντας υποκλινόμενοι στο μεγαλείο αυτού του τόσο σπουδαίου καλαθοσφαιριστή! Ήταν τότε, που μια αναμέτρηση ανάμεσα στην ΕΝΑΔ και στον Αχιλλέα Καϊμακλίου συγκινούσε το παγκύπριο καλαθοσφαιρικό (και όχι μόνο) στερέωμα (ενώ τώρα συγκινεί τους… συγγενείς και φίλους)!

Ο Ντέιβιντ Ρος ήταν ο άνθρωπος που πήρε την ομάδα πάνω του και την οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου (το πρώτο ήταν το 1969) πρωταθλήματος στην ιστορία της ΕΝΑΔ (05/05/1990). Μπορούσε να σκοράρει απ’ οπουδήποτε! Προσωπικά, θυμάμαι ένα παιχνίδι πρεμιέρας κανονικής περιόδου, ανάμεσα στην ΕΝΑΔ και στον Αχιλλέα, παιχνίδι που έγινε στον Άγιο Δομέτιο. Ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος, ο Αχιλλέας έχει προβάδισμα τριών πόντων. Τρίποντο του Ρος και παράταση!

Σε αυτήν, το ίδιο ακριβώς σκηνικό. Με τρεις πόντους μπροστά ο Αχιλλέας και με τη λήξη του χρόνου, πάλι με τρίποντο του Ρος, το παιχνίδι πήγε σε δεύτερη παράταση! Σε αυτή, νίκησε τελικά η ομάδα του Καϊμακλίου με σκορ 101-104!

Όσο για τον Ντέιβιντ Ρος; Δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένο αυτό που ακούσαμε, αλλά να το πούμε έστω και με επιφύλαξη. Ότι πλέον ζει στη Μάλτα και έχει πρόβλημα με τα πόδια του… Ειδικά το τελευταίο, ελπίζουμε να μην αληθεύει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ