aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗ«Νίκο Πύργο, σε ευχαριστούμε για όλα»

«Νίκο Πύργο, σε ευχαριστούμε για όλα»

Η Αλκή με ανάρτηση της στο Facebook αποχαιρετά τον πρώτο τερματοφύλακα στην ιστορία της ομάδας, Νίκο Πύργο, που έφυγε πρόσφατα απ’ την ζωή…

Αναλυτικά:

«Ο πρώτος τερματοφύλακας της Αλκής Λάρνακας δεν βρίσκεται στη ζωή. Πρόκειται για τον Νίκο Πύργο ο οποίος αγωνίστηκε στην “αθάνατη” από το 1948-1951. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Νίκου Πύργου.

Το πρώτο του επίσημο ματς ως τερματοφύλακας της Αλκής το έδωσε στις 9 Ιανουαρίου 1949 στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΚΕΠΟ εναντίον της Ομόνοιας στο γήπεδο Γκόουλ στη Λευκωσία. Το παιγνίδι ήταν συναρπαστικό και ενθουσίασε τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο. Τελικό αποτέλεσμα 3-3.

Το σκορ άνοιξε στο 11΄η Αλκή με τον Φούτσιο και στο 20΄ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα πάλι ο Φούτσιος πετυχαίνει γκολ και ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 3-0 δίνοντας την εντύπωση ότι η Αλκή θα σημείωνε θρίαμβο επί της Ομόνοιας. Η Ομόνοια στο 31΄ κατάφερε να παραβιάσει για πρώτη φορά την εστία του εξαίρετου τερματοφύλακα της Αλκής Νίκου Πύργου με τον Τσιαλή με εύστοχο κτύπημα πέναλτι.

Ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων της Αλκής (αυτά ήσαν τα πρώτα χρώματα του νεοσύστατου σωματείου) ήταν ανίκητος και στον αγώνα αυτό μόνο με πέναλτι δεχόταν γκολ. Η Ομόνοια σκόραρε και στο 40΄ με νέο εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τσιαλή. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης και πάλι με πέναλτι, αφού ο Πύργος ήταν εξαιρετικός και δεν νικήθηκε με άλλο τρόπο από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ομόνοια: Ταλιάνος, Χαμπής, Ττοουλής, Τσιαλής, Ντικράν, Λυμπουρής, Κκιλίς, Χαϊτζιάκ, Σκαλιώτης, Βακίμ, Δημητριάδης

Αλκή: Πύργος, Παπιέν, Κυριακίδης, Μάμας, Πανάτσος, Ζιντίλης, Εδουάρδος, Συμεωνίδης, Φούτσιος, Κουμής, Πόπης.

ΝΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ