aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στον αστερισμό των «πολιτών» [video]

Σκόραρε στο Παρίσι σκόραρε και στον επαναληπτικό και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιος; Ο Κέβιν Ντε Μπρούινε, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση (1-0) των «πολιτών» επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ολλανδός πέτυχε το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων και «γλίτωσε» τον Αγουέρο που στο ξεκίνημα του ματς είχε αστοχήσει σε πέναλτι.

Κατώτερη των περιστάσεων η γαλλική ομάδα, που ενώ ήξερε πως ήθελε γκολ για να περάσει, μετά το 2-2 του πρώτου ματς, δεν το διεκδίκησε.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε από φάουλ του Ιμπραϊμοβιτς, με τον Τζο Χαρτ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο 16′, ενώ στο 23′, στην απέναντι εστία, είχε δύο άστοχα σουτ ο Σέρχιο Αγουέρο.

Ο Αργεντινός επιθετικός στο 29′ κέρδισε πέναλτι από τον Τραπ και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως ήταν άστοχος και από τα 11 βήματα!

Το 0-0 άγχωνε και τις δύο ομάδες, με τον Ιμπραϊμοβιτς να προσπαθεί και πάλι με φάουλ να νικήσει, χωρίς επιτυχία, τον Χαρτ στο 48′. Το παιχνίδι κυλούσε και η Σίτι έδειχνε πως θα έβαζε το γκολ που θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση.

Και το έκανε στο 76′ με το εξαιρετικό πλασέ του Κέβιν Ντε Μπρούινε. Η Παρί πίεσε περισσότερο στο τέλος, πέτυχε γκολ με τον Ιμπραϊμοβιτς που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και έμεινε με την πίκρα ενός ακόμα αποκλεισμού.

ΣΚΟΡΕΡ: 76′ Ντε Μπρούινε

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 30′ Αγουέρο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 72′ Φερναντίνιο – 29′ Τραπ, 67′ Παστόρε, 68′ φαν ντερ Βιλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε (84′ Τουρέ), Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (87′ Ντελφ), Αγουέρο (90’+ Ιενάτσο)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61′ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα (44′ Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραϊμοβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ