aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΎποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στη Β’ Κατηγορία, η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή

Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στη Β’ Κατηγορία, η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για υπόθεση έντονης στοιχηματικής δραστηριότητας σε αγώνα Β’ κατηγορίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Συγκεκριμένα, όπως η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε πως παρατηρήθηκε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα το παιχνίδι ΑΕΖ – Ολυμπιάς Λυμπιών, το οποίο έγινε στις 5 Νοεμβρίου και έληξε με σκορ 2-0 υπέρ της ομάδας του Ζακακίου. Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, παρατηρήθηκε ύποπτο live ποντάρισμα για να σημειωθεί τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση ανέφερε: «Ισχύει αυτό. Έχει παραπεμφθεί η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή. Όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί και στην επιτροπή δεοντολογίας».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΑΕΖ, Νικόλας Τσίκκος υποστήριξε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM:

Για την έκθεση της UEFA: «Έχουμε μείνει έκπληκτοί με την εξέλιξη. Από ότι είδαμε στο βίντεο, δεν έγινε κάτι παράξενο με την επίτευξη του τέρματος. Ήταν ένα σουτ έξω από την επανορθωτική. Έχουμε μιλήσει με τους νομικούς για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Αμφισβητούμε την έκθεση της UEFA. Να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που έριξαν τα λεφτά. Πιστεύω ότι η προκήρυξη της ΚΟΠ είναι άδικη. Θα ζητήσω να μιλήσουμε με όλες τις ομάδες για να δούμε πως θα διορθωθεί αυτή η προκήρυξη. Αυτές οι εταιρείες γιατί δεν βγάζουν τη 2η κατηγορία από το στοίχημα; Η ΑΕΖ ήταν φαβορί με τα Λύμπια. Που είναι το παράξενο να σημειωθεί ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο; Αν δεις το τέρμα, μπορούσε να είχε σκοράρει, μπορούσε και να μην είχε σκοράρει ο παίκτης. Πρέπει να βρουν ποιοι τα έχουν ρίξει τα λεφτά, είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας».

Για την αποκοπή χορηγιών που προνοεί η προκήρυξη: «Γίνεται αποκοπή όλων των χορηγιών, κοντά στις 50 χιλιάδες ευρώ».

Δηλώσεις παραχώρησε και ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας, Τάσος Αναστασίου:

«Όπως ξέρετε δεν έχω κάτι με την ΑΕΖ. Στο παρελθόν ακούσαμε παρόμοιες υποθέσεις. Η ομάδα μας ουδέποτε μπλέχτηκε. Εγώ έχω καταγγείλει και ποδοσφαιριστή που έχει τιμωρηθεί. Είναι το μόνο πράγμα που δεν δέχομαι στην ομάδα.

Στείλαμε επιστολή από την επόμενη μέρα και κάναμε παράπονο για τον διαιτητή. Είχαμε και πέναλτι και δεν μας το έδωσε. Είναι καθημερινά αυτά τα φαινόμενα. Εμείς είμαστε στο στόχαστρο της διαιτησίας. Αποκλείεται να είναι η ομοσπονδία. Σκέφτομαι να καταγγείλω και προπονητή τον οποίο έχω ακούσει να λέει σε κάποιον να παίξει ένα παιχνίδι και ήταν σίγουρος ότι θα μας κέρδιζε.

Υπάρχει 100% σκοπιμότητα εις βάρος της ομάδας μας. Παίξαμε 8-9 παιχνίδια και στα 6 αδικηθήκαμε. Χθες έδωσαν δύο πέναλτι ανύπαρκτα. Η δεύτερη κατηγορία είναι το στοίχημα. Όλα αυτά είναι για το στοίχημα. Άκουσα με τα αυτιά μου προπονητή να λέει σε κάποιον “Αύριο παίξε το 5000 γιατί θα κερδίσω” και όντως ο βοηθός μας έκαψε. Δεν ξέρουν να βρουν ποιος έστησε το παιχνίδι; Η αστυνομία τι κάνει; Δεν περίμενα να ακούσω να έρθει κόκκινος φάκελος. Εγώ έστειλα και παίκτη στην αστυνομία και καταδικάστηκε. Ας με καλέσει οποιαδήποτε στιγμή η ομοσπονδία να δώσω ονόματα να τελειώνουμε. Ότι κάνουμε είναι εις βάρος μας. Ζήτησα ραντεβού και δεν με δέχθηκε. Αν δεν αλλάξει κάτι οι μισοί θα χάνουν τα λεφτά τους και οι άλλοι θα βγάζουν περισσότερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ