aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΘεοδώρου στο «Goal» για τους στόχους του ΠΟΞ και τη νέα σεζόν

Θεοδώρου στο «Goal» για τους στόχους του ΠΟΞ και τη νέα σεζόν

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ομάδα ικανή για διάκριση στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας δημιουργήθηκε στη Ξυλοτύμπου και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Δώρος Θεοδώρου, μέσω του «Goal.com.cy», εξηγεί κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες όσον αφορά στην προσπάθεια που γίνεται στον ΠΟΞ και στους ανθρώπους που συντέλεσαν ώστε να ανέβει επίπεδο οργανωτικά η ομάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση μέσω των αναφορών του έδωσε και στο θέμα των Ακαδημιών της ομάδας, ενώ τόνισε πως όραμα των ανθρώπων του ΠΟΞ, είναι μελλοντικά στην ομάδα να αγωνίζονται όσο περισσότεροι Ξυλοτυμπιώτες είναι δυνατόν.

«Τα πράγματα για την ομάδα μου φέτος τα βλέπω πολύ θετικά, αλλά και δύσκολα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κυρίως στον οικονομικό τομέα για το λόγο ότι πριν από δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Β’ Κατηγορία. Δεν παίζαμε στη Ξυλοτύμπου, αλλά στο γήπεδο του Εθνικού Άχνας και αυτό στοίχισε πάρα πολύ στο οικονομικό μέρος για την ομάδα μας. Ο άλλος λόγος ήταν επειδή θέλαμε να επιστρέψουμε άμεσα στη Β’ Κατηγορία, ώστε να μην βιώσει παρακμή η ομάδα μας. Αυτό μας ανάγκασε να δημιουργήσουμε ένα προϋπολογισμό για να διεκδικήσουμε την άνοδο», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε όσον αφορά στις Ακαδημίες: «Ο λόγος που δεν έπρεπε να έλθει παρακμή στην ομάδα μας ήταν οι Ακαδημίες μας. Ανεβαίνοντας κατηγορίες τα τελευταία χρόνια βλέπαμε ότι περισσότερα παιδιά εγγράφονταν στις Ακαδημίες μας και για μας ο λόγος ύπαρξης της ομάδας είναι να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για την προστασία όλων αυτών των παιδιών για να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να τα προστατέψουμε από διάφορους κινδύνους ελλοχεύουν».

Για τη δουλειά και το τεχνικό τιμ, σχολίασε: «Στην ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Στο τεχνικό τιμ συνεχίζει ο Στέλιος Αντωνίου ως προπονητής και ο Βαρνάβας Τορνάρη ως προπονητής τερματοφυλάκων για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Συνεχίζουν επίσης οι βοηθοί Γιαννάκης Κοντοζής και ο Άλντο Αδόρνο για δεύτερη και ο γυμναστής Παναγιώτης Κίτρου που ήρθε φέτος. Ειδικά οι πρώτοι τέσσερις γνωρίζουν τη νοοτροπία της ομάδας αλλά και του κόσμου μας. Είναι σωστοί επαγγελματίες στη δουλειά τους με πάρα πολλές εμπειρίες».

Σχετικά με τους στόχους του ΠΟΞ, είπε: «Οι στόχοι της Ξυλοτύμπου φέτος, είναι μια καλή πορεία και να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται από κινδύνους διαβάθμισης και εδραίωση στη Β’ Κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, ειδικά με το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τους δύο ομίλους και την αποκοπή των βαθμών για όλες τις ομάδες με την έναρξη της β’ βάσης».

Ακολούθως μίλησε για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, το κοινοτικό γήπεδο, ενώ ευχαριστεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου: «Πιστεύω ότι η ΚΟΠ έκανε μία πολύ καλή κίνηση και δημιούργησε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η τεχνική ηγεσία κτίζει ένα ποιοτικό ρόστερ στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του σωματείου, ώστε να αντεπεξέλθει η ομάδα σε αυτό το ωραίο κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στα θετικά για την ομάδα μας είναι ότι θα αγωνιζόμαστε στο κοινοτικό μας γήπεδο στη Ξυλοτύμπου φέτος και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τον ζήλο που επέδειξαν ώστε να γίνουν τα βελτιωτικά έργα».

Για τον πρόεδρο και τους «αιμοδότες» που συντέλεσαν ώστε να μπει ο σύλλογος σε πιο επαγγελματικά «καλούπια», σχολίασε: «Φυσικά όλα τα πιο πάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν φέτος, εάν δεν έρχονταν κοντά μας δύο άνθρωποι να μας δώσουν οικονομική ένεση ώστε να μπορεί η ομάδα της Ξυλοτύμπου να συνεχίσει να διατηρείται ψηλά. Εκ μέρους της διοίκησης, αλλά και του κόσμου της ομάδας, τους ευχαριστούμε θερμά. Ο πρόεδρός μας, Μάριος Βασιλείου, είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος κι έχει όνειρα για αυτή την ομάδα. Ξοδεύει πάρα πολλές ώρες για την ομαλή λειτουργία του ΠΟΞ και όχι μόνο. Θέλει όλα και όλοι στην ομάδα να κινούνται σε επαγγελματικά πλαίσια. Αυτός είναι που με πολλές προσπάθειες έπεισε δύο συγκεκριμένα άτομα που ανέφερα πιο πάνω να έρθουν κοντά στην ομάδα και να συνεισφέρουν οικονομικά».

Όσον αφορά στο όραμα του προέδρου και των ανθρώπων της ομάδας, είπε: «Θα σας εκμυστηρευτώ ότι ένας από τους στόχους του είναι τα επόμενα χρόνια η ομάδα να καταφέρει μέσω της δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες, να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα περισσότεροι συγχωριανοί μας Ξυλοτυμπιώτες σε ένα υψηλό επίπεδο.

Και πρόσθεσε καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια: «Γι’ αυτό και εγώ με τη σειρά μου, καλώ όλον τον κόσμο της Ξυλοτύμπου, όπως συνεχίσει να στηρίζει την όλη προσπάθεια που γίνεται. Εμείς ως διοίκηση τους ευχαριστούμε διότι χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ομάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα καθήκοντά του ως γενικός αρχηγός και στους στόχους για τη διατήρηση του καλού κλίματος και της πειθαρχίας: «Καθήκοντά μου ως γενικός αρχηγός είναι, σε συνεργασία με όσους απαρτίζουν την ομάδα να επιλύουμε όποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν. Το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θέλουμε να διατηρηθεί και αυτό είναι επίσης ένας από τους στόχους μας, όπως και η πειθαρχία. Τέλος να ευχηθώ στην οικογένεια του ΠΟΞ καλή αγωνιστική σεζόν και σε όλους τους ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων να έχουν όλοι την υγεία τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ