Συνάντηση Κούμα με ομάδες Β’ Κατηγορίας: Επιστροφή χορηγιών με προϋποθέσεις

koumas b katigoria

Το θέμα των εκθέσεων που αποστέλλονται από την UEFA για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, συζητήθηκε σε σημερινή συνάντηση στα Γραφεία της ΚΟΠ, μεταξύ του Προέδρου Γιώργου Κούμα και του Γενικού Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά με Προέδρους και Εκπροσώπους της πλειοψηφίας των Σωματείων Β’ Κατηγορίας. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε μετά από αίτημα των Σωματείων Β’ Κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΚΟΠ απάντησε αρνητικά στο αίτημα των ομάδων να μην ισχύσουν οι ποινές που επιβλήθηκαν, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αποκοπούν οι χορηγίες σε περίπτωση που δεν έρθει νέος «κόκκινος» φάκελος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μετά το τέλος της συνάντησης παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Διγενή Μόρφου, Κρις Σωφρονίου.

«Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΟΠ και τον γενικό διευθυντή που μας δέχθηκαν στην Ομοσπονδία. Ως πρόεδροι και εκπρόσωποι των Σωματείων, μας ανησυχεί πολύ η κατάσταση στην Β’ κατηγορία. Θέλουμε οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Ξέρουμε όλοι ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει φθαρεί τα τελευταία χρόνια και εμείς πρώτιστα θέλουμε να καθαρίσει αυτό το πράγμα και να προστατέψουμε τα σωματεία μας. Γίνονται πολλές προσπάθειες εδώ και χρόνια και δεν μοπορεί να σπιλώνεται τ’ όνομα του σωματείου μας, αλλά και κάποιων ατόμων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει δείξει την κάθε καλή διάθεση να βοηθήσει στο να προστατευτούμε. Αν όντως αδικούνται κάποια σωματεία που έχουν καταδικαστεί να βρεθεί μια φόρμουλα και να διορθωθούν τα πράγματα στο τέλος της σεζόν. Απαίτησή μας είναι να αφαιρεθεί η Β’ κατηγορία από το στοίχημα.  Θεωρούμε ότι κάποια άτομα εκτός των σωματείων ίσως καθορίζουν τα πράγματά. Έγινε αναφορά ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες παίχτηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ σε ποδοσφαιρικό στοίχημα και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Οι ποινές παραμένουν ως έχουν και ο πρόεδρος έχει δείξει όλη την καλή διάθεση να διορθωθούν τα πράγματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ