Σύλληψη 30χρονου: «Ασάφεια στην έκθεση, δεν ευσταθούσε…»

Για την σύλληψη του 30χρονου ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας μίλησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0,). Όπως τόνισε, υπήρξε ασάφεια στις εκθέσεις της UEFA με αποτέλεσμα ο εν λόγω Κύπριος παίκτης να αφεθεί ελεύθερος.

Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο: «Το Σάββατο είχαμε παραλάβει μια έκθεση της ΟΥΕΦΑ από την ΚΟΠ. Μετά τη μελέτη αποταθήκαμε σε ένταλμα σύλληψης με τα δεδομένα που είχαμε στην έκθεση. Μετά τη σύλληψη, έγιναν ανακρίσεις, το πρόσωπο αυτό προέβαλε ισχυρισμούς και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μια μικρή ασάφεια. Μετά που είχαν ληφθεί καταθέσεις και είχαν διασταυρωθεί κάποιες πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος. Τα δεδομένα που υπήρχαν δείχνουν ότι υπήρχε ασάφεια. Αποδείχθηκε ότι η έκθεση δεν ευσταθούσε. Κάποια δεδομένα δεν ήταν έτσι ακριβώς. Δεν είναι λάθος της Ομοσπονδίας ή της Αστυνομίας. Ήταν λανθασμένη πληροφόρηση. Οι εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν ανακριθεί κάποια άλλα άτομα. Είναι σοβαρές υποθέσεις, όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τη στοιχειοθέτηση».

Για το ότι δεν έγινε κάτι με τους προηγούμενους φακέλους: «Οι υποθέσεις αυτές δεν σταματούν. Υπάρχουν κανονισμοί και τα πρόσωπα που αποτείνεται η Αστυνομία, είτε δεν γνωρίζουν είτε αποκρύβουν την αλήθεια. Για να διαπιστωθούν τα πρόσωπα δεν υπάρχουν δεδομένα».

Για το αν θα υπάρξει νέα σύλληψη: «Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο όσο γίνεται διερεύνηση της υπόθεσης».

Για το αν προκύπτει εξέλιξη σχετικά με την βομβιστική επίθεση: «Διερευνάται η υπόθεση, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Σε αυτές τις υποθέσεις, κύριος παίκτης είναι το πρόσωπο από το οποίο καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία για να εξασφαλίσει κάτι από το δράστη. Περισσότερες φορές δεν γίνεται και περιμένουμε από την Αστυνομία να ξεκινήσει χωρίς στοιχεία. Πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ