aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣωματεία Β’ Κατηγορίας: «Βγάλτε μας από το στοίχημα, καταργείστε τον κανονισμό»

Σωματεία Β’ Κατηγορίας: «Βγάλτε μας από το στοίχημα, καταργείστε τον κανονισμό»

Με επιστολή τους στην ΚΟΠ, τα σωματεία Β’ Κατηγορίας ζητούν να αφαιρεθούν από το στοίχημα, θέλουν κατάργηση του κανονισμού για τιμωρία όταν δεν υπάρχει ευθύνη σε φάκελο που στέλνει η UEFA, αιτούνται παρέμβαση προς τους παρατηρητές, για μετριασμό της αυστηρότητας τους και την άμεση καταβολή χορηγίας ύψους €50.000, σε κάθε Σωματείο, ανεξαρτήτως των όποιων κριτηρίων, περιορισμών ή και όρων (όπως αναφέρεται πρόκειται για υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων, λόγω διακοπής εξ’   αιτίας της πανδημίας).

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε συνέχεια της αρκετά συνάντησης που είχαμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας (16/10/2020) και λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν χώραν στο ποδόσφαιρό μας, λόγω πανδημίας, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας, για μια σειρά από θέματα τα οποία μας απασχολούν και αποτελούν πλέον, χωρίς ίχνος υπερβολής, ζωτικής σημασίας για τα Σωματεία μας.

Συγκεκριμένα:

Ζητούμε την άμεση κατάργηση του πειθαρχικού  κανονισμού που αφορά τις τιμωρίες των ομάδων Β΄ Κατηγορίας, έπειτα από ενημέρωση από την UEFA, για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότης, στην οποία δεν καταλογίζεται ευθύνη σε κάποια από τις δυο ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται Σωματεία, χωρίς να υπάρχει πρώτα απ όλα καταλογισμός ευθυνών ή έστω ελάχιστη ένδειξη ενοχής. Σε ένα ευνοούμενο δημοκρατικό πολίτευμα, βασική αρχή του νομοθέτη είναι το «τεκμήριο της αθωότητας», όπως και η «απόδειξη της ενοχής», ακόμα και για τον πιο αδίστακτο εγκληματία.

Σε συνάρτηση με το πιο πάνω, ζητάμε αφαίρεση των ομάδων Β΄ Κατηγορίας, από το στοίχημα.

Στη συνάντηση της 16ης Οκτωβρίου, ζητήσαμε την παρέμβασή σας προς τους παρατηρητές, για μετριασμό της αυστηρότητας τους, σε θέματα μείζονος σημασίας, που καμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο. Τουναντίον, οι καταγγελίες έχουν γίνει σφοδρότερες, με αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη των Σωματείων μας, σε καιρούς ΜΙΔΕΝΙΚΩΝ εσόδων. Δηλώνουμε αδυναμία στο να κατανοήσουμε  τη στάση αυτών των λειτουργών του ποδόσφαιρου, αλλά παράλληλα διερωτόμαστε γιατί η ομοσπονδία μας παραμένει αμέτοχη στο γεγονός αυτό. Κάνουμε ένα φοβερά δύσκολο αγώνα για να κρατήσουμε το άθλημα αυτό ζωντανό σε συνθήκες πανδημίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. ΔΕΝ μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε  καταγγελίες όπως, «αφαίρεση μάσκας», «παρακολούθηση αγώνα από οικία εκτός γηπέδου», «μη τήρηση αποστάσεων» για τα 30 ή τα 31 άτομα που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, κτλ

Ο τρόπος που συμφωνήσαμε στην συνάντηση της 16ης Οκτωβρίου, για καταβολή μέρους της χορηγίας αποτελεί για πολλά Σωματεία, «δώρο – άδωρο». Επαναλαμβάνουμε το σεβασμό μας προς τη συμφωνία που κάναμε. Όμως ο Μάιος του 2021, είναι πολύ μακριά. Και οι αντοχές μας, αμφίβολες. Ζητάμε την άμεση καταβολή χορηγίας ύψους €50.000, σε κάθε Σωματείο, ανεξαρτήτως των όποιων κριτηρίων, περιορισμών ή και όρων. To ποσό των €50.000, προκύπτει μέσα από ένα υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων, λόγω διακοπής εξ’   αιτίας της πανδημίας.

Δηλώνουμε την αδυναμία μας να καλύψουμε το κόστος διενέργειας covid test, σε περίπτωση που μας ζητηθεί, σαν προϋπόθεση, επανέναρξης του Πρωταθλήματος

Ζητάμε να επιτραπεί στις ομάδες τη Λεμεσού και της Πάφου, να προπονούνται τουλάχιστο, μέχρι την επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Εφόσον η Α΄ Κατηγορία μπορεί, γιατί όχι και η Β΄ Κατηγορία.

Ζητούμε όπως χαριστούν – επιστραφούν τα ποσά από πρόστιμα της Δικαστικής Επιτροπής, που αφορούν καταγγελίες  για παραβίαση του πρωτοκόλλου covid-19.

Αναμένοντας τη τοποθέτησή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με  εκτίμηση

Άρης Λεμεσού

Οθέλλος Αθηαίνου

Αναγέννηση Δερύνειας

ΑΕ Ζακακίου

Ομόνοια Ψευδά

Ονήσιλος Σωτήρας

ΠΑΕΕΚ

Αγία Νάπα

Αλκή Ορόκλινη

Διγενής Aκρίτας Μόρφου

Αχυρώνας  Λιοπετρίου

Ακρίτας Χλώρακα

ΘΟΪ Λακατάμιας

ΠΟ Ξυλοτύμβου 2006

ΑΣΙΛ Λύσης

Ομόνοια Αραδίππου

Κούρης Ερήμης

Ύψωνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ