aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΕΕΚΠερήφανοι Κερυνειώτες για το καμάρι τους!

Περήφανοι Κερυνειώτες για το καμάρι τους!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στιγμές μοναδικές, μαγικές και ονειρεμένες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του κάθε Κερυνειώτη, του κάθε φίλου της ΠΑΕΕΚ. Η ιστορική άνοδος της ομάδας στην Α΄ Κατηγορία, «εμβολιάζει» άπαντες με περηφάνια και κυρίως κρατά άσβεστη μνήμη της κατεχόμενης πόλης. Ο τίτλος της πρωταθλήτριας και πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αναρριχήθηκε η ΠΑΕΕΚ για πρώτη φορά στη «μεγάλη» κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, στέλνει σιδηρόδρομο μηνυμάτων. Στον 67ο χρόνο από την ένταξη της ομάδας στην ΚΟΠ, έκανε το όνειρο που έμοιαζε ίσως και άπιαστο για τον Κερυνειώτη πραγματικότητα, διαχέοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι με συλλογικότητα, πείσμα και υπομονή, τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν. Φτάνει να υπάρχει πίστη κι ομοψυχία.

Η αλήθεια είναι ως η ΠΑΕΕΚ πέρασε πολλά, πάρα πολλά. Γεύτηκε πίκρες, απογοητεύσεις, αποτυχίες. Ωστόσο, δεν λύγισε αγωνιζόμενη στην προσφυγιά. Έμεινε όρθια χάρη στους ανθρώπους που πάλεψαν σε κάθε αντιξοότητα και τώρα, όλοι καμαρώνουν την ομάδα τους. Κάποιοι εξ αυτών, δεν βρίσκονται εν ζωή. Όπως ο Πανίκος Βιολεττής. Ήταν εκεί, έστω και μέσω μιας φωτογραφίας στα χέρια των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕΕΚ, κατά τους πανηγυρισμούς της ιστορικής πρώτης ανόδου στην Α’ Κατηγορία.

«Το “Δεν ξεχνώ ” θα ακούγεται πλέον και στην Α΄ Κατηγορία μαζί με τα άλλα προσφυγικά σωματεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας. «Τα παιδιά αυτά έχουν τη δύναμη και πήραν την Κερύνεια ψηλά. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα πάρουμε το τρόπαιο στην Κερύνεια», πρόσθεσε ο Κλεάνθης Γεωργιάδης. Γνωρίζουν στην ΠΑΕΕΚ, ότι το έργο τους στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά τρομάζουν. Εξάλλου, συνήθισαν τόσα χρόνια στα δύσκολα, ιδιαίτερα κατά τα πέτρινα χρόνια. Πρόθεση της διοίκησης είναι με συνετή οικονομική πολιτική, να «χτιστεί» ένα σύνολο ανταγωνιστικό που θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της Α΄ Κατηγορίας, διεκδικώντας την παραμονή. Για τα θέματα που άπτονται του προγραμματισμού, πολύ περισσότερα θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ