aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤσόκκος: «Θα πληθύνουν και οι ξένοι πρόεδροι σύντομα»

Τσόκκος: «Θα πληθύνουν και οι ξένοι πρόεδροι σύντομα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Γιώργος Τσόκκος, σχολίασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τη 15η θέση της Κύπρου στην κατάταξη της UEFA:

«Η Κύπρος του ενός εκατομμυρίου έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη, μια τεράστια επιτυχία που πιστοποιεί ότι μπαίνουμε στην καλύτερη εποχή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, θα πληθύνουν και οι ξένοι πρόεδροι σύντομα. Οι επόμενοι πάντα στηρίζονται σε επίπεδο γνώσης σε αυτό που έχουν παραλάβει από τους προηγούμενους.

Τώρα μένει η Εθνική και το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρυθμό και αν δεν δημιουργηθούν επειγόντως ομάδες Β’ από τους μεγάλους, σκοτώνονται γενιές χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έχουμε μικρότερο pool of talent, τα αυτονόητα δεν πρέπει να γίνονται με 20 χρόνια καθυστέρηση. Μια μικρή χώρα πρέπει να έχει πιο έξυπνο και ευέλικτο πλαίσιο από τις μεγάλες χώρες. Το φετινό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών αλλά η Εθνική έχει μείνει πίσω. Τσακώνονται οι ακαδημίες και οι agents, συζητάνε οι δημοσιογράφοι για Εθνική, η ομοσπονδία δίνει οικονομικά κίνητρα αλλά η Κύπρος του ενός εκατομμυρίου δεν έχει υποχρεωτικό τον U22.

Οι 5 ομάδες αποτελούν και μια τεράστια ευκαιρία για το Κυπριακό ποδόσφαιρο που δεν μπορεί να γίνει με την υφιστάμενη δομή. Αυτό που μαθαίνεις σήμερα, αύριο είναι κιόλας ξεπερασμένο, έχουν περάσει χρόνια και δεκαετίες, δεν μπορεί να βρει εφαρμογή. Έχω μια μικρή ελπίδα ότι οι υφιστάμενοι Προέδροι και όλοι οι εμπλεκόμενοι και συντελεστές στο στρατηγικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας θα δώσουν μια νέα και καλύτερη κατεύθυνση.

ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΠ:

Στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας υποχρεωτικά στην ενδεκάδα 1 Κύπριος U21

Στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας υποχρεωτικά στην ενδεκάδα 2 Κύπριοι U21.

Να δημιουργηθούν ομάδες ΕΝΠ Β’, ΔΟΞΑ Β’,ΑΠΟΕΛ Β κλπ και να αγωνίζονται με άντρες σε χαμηλότερη κατηγορία. Να δικαιούνται δανεικοί και για 6 μήνες και για 3 μήνες όπως συμβαίνει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού.

Αφού δεν μπορούν στο πρωτάθλημα, στον υποβαθμισμένο θεσμό του κυπέλου, να παίζουν αναγκαστικά 4 Κύπριοι.

Να γίνει ένα κοινό ταμείο που τα πρόστιμα να μοιράζονται στις ομάδες που χρησιμοποιούν τους περισσότερους Κύπριους.

Ταμείο όπου ποσοστό των συμβολαίων των παικτών να ελευθερώνεται κατά το 35ο έτος της ηλικίας τους, όταν σταματήσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ