aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤσόκκος: «Η ΕΝΠ επιφυλάσσεται για την ψήφο της. Ζητάμε επανάληψη του αγώνα»

Τσόκκος: «Η ΕΝΠ επιφυλάσσεται για την ψήφο της. Ζητάμε επανάληψη του αγώνα»

Με μακροσκελή τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου χαρακτηρίζει δολοφονία εκ προμελέτης τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με τη Δόξα, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον Κώστα Χριστοδούλου, σημειώνει ότι θα ζητήσουν την επανάληψη του αγώνα και προειδοποιεί ότι η ομάδα του επιφυλάσσεται για την ψήφο της στο θέμα της αύξησης των ομάδων ανεξαρτήτως κόστους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσόκκου

«Τον Κώστα Χριστοδούλου τον έχω γνωρίσει λίγο καλύτερα τελευταία, είναι ωραίος τύπος, παρεξηγημένος, αλλά τις περισσότερες φορές έχει σωστές απόψεις. Πέρσι του “χαρίσαμε” στην ουσία 700.000 ευρώ. Στο ημίχρονο του είπα εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα τους έλεγα να αφήσουν να βάλουμε γκολ, το αφήνω πάνω σου, πρέπει να στείλουμε τα σωστά μηνύματα. Το ότι δεν το έκανε δείχνει φόβο περισσότερο, όχι άνεση.

Γενικά έχω πολύ υπομονή πάνω μου, θεωρώ πως οι περισσότεροι διαιτητές παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, αλλά αυτό που έγινε το Σάββατο, ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι στις 2-3 χειρότερες, γελοίες αποφάσεις παγκοσμίως στην εποχή του VAR, δεν ήταν απλά λάθος, ήταν δολοφονία εκ προμελέτης. Ο Νεοκλέους με αυτή την απόφαση “βίασε” την λογική, δεν σεβάστηκε και πρόσβαλλε 50.000 ανθρώπους μιας επαρχίας που χάνει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο, οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους για δύο χρόνια και όμως δίνουν από το υστέρημα τους εν μέσω πανδημίας για να επιβιώσει αυτή η ομάδα! Αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει μόνο την ΕΝΠ, επηρεάζει 7 ομάδες, επηρεάζει τον πρωταθλητή, την Ευρώπη, την εξάδα και την διαβάθμιση και ο καταλογισμός του ανύπαρκτου πέναλτι είχε ως αποτέλεσμα την ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος. Ο Νεοκλέους με μια αστεία απόφαση έκαψε και διέγραψε με μια μονοκονδυλιά 20-25 εκατομμύρια που έχουν δώσει 7 ομάδες για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα εν μέσω πανδημίας με ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Έπαιξε με τις πολλές θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι άνθρωποι και τα επιτελεία αυτών των ομάδων τα τελευταία δύο χρόνια για να βρεθούν σε αυτή την θέση. Το ποδόσφαιρο θέλει περηφάνια και με αυτή την απόφαση δεν την έχουμε. Στην τελευταία συνάντηση, είχα βγάλει το καπέλο των Προέδρων με τις σωστές τοποθετήσεις τους, ξέρω το κοινωνικό έργο αρκετών, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως οι μεγάλοι, ήταν από τις λίγες φορές που ένιωσα περήφανος στο ποδόσφαιρο. Σε αυτό το πρωτάθλημα προστατεύονται οι πάντες εκτός από αυτούς που βάζουν εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας και αυτή η απόφαση δείχνει ασέβεια στο προϊόν, στις ομάδες και στους ιδιοκτήτες.

Τα καταστατικά και οι νόμοι αλλάζουν, οι Προέδροι τα ψηφίζουν και οι βουλευτές για να υπηρετήσουμε σωστά το ποδόσφαιρο. Η ΕΝΠ έχει πάρει τις αποφάσεις της. Στην συνάντηση είδα σωστούς ανθρώπους, ζητάμε από όλους τους Προέδρους να ψηφίσουν ομόφωνα την επανάληψη του αγώνα, δεν μας είναι αρκετό ο ισόβιος αποκλεισμός του Νεοκλέους ή θα αποχωρήσει αυτός ή εμείς. Ήταν στοχευόμενο και σκόπιμο, δεν μας φθάνουν οι έτοιμες ειδήσεις και άρθρα της ΚΟΠ και όταν επικαλούμαστε το εξωτερικό να παίρνουμε και τα καλά παραδείγματα (βλέπε προκριματικά FIFA North Africa v Senegal 2016, Ισπανία, Ελλάδα). Δεν πρέπει να προσπαθούμε πολύ για να είμαστε δίκαιοι.

Η ΕΝΠ έχει ήδη χάσει ένα τελικό λόγω διαιτητικού λάθους, θα κυνηγήσει νομικά και ποινικά με όλες τις δυνάμεις της τους διαιτητές και αυτούς που είχαν την ευθύνη για αυτό που έγινε το Σάββατο. Χάνουμε 100 εκατομμύρια και παλεύουμε, θα σκεφτούμε τις 500.000;Το περιβάλλον επηρεάζει το προϊόν και τις επενδύσεις, η ΕΝΠ είναι σε συζητήσεις εδώ και μήνες με 2 funds για να επενδύσουν στην ομάδα μας, πως θα πείσουμε για την αξιοπιστία μας, ποιος θα μας αποζημιώσει για τα καμένα εκατομμύρια 7 ομάδων εν μέσω πανδημίας; ‘Ήταν δεδομένο πως η ασημαντότητα του Νεοκλέους και το υφάκι του κάποτε θα τον πλάκωνε, δεν είναι η πρώτη φορά. Στην τελική ποιος είναι ο Νεοκλέους που τόσο εύκολα με μια μόνο απόφαση μπορεί να κάψει το προϊόν και 20-25 εκατομμύρια και προσπαθεί να πεθάνει την πίστη 7 ομάδων; Πώς θα πείσουμε ότι οι επενδύσεις από εξωτερικό μπορούν να αντέξουν στο χρόνο;

Η ΕΝΠ δεν φοβάται κύριοι και επιφυλάσσεται για την ψήφο την Τετάρτη και τις τέσσερις ομάδες και θα μιλήσουμε και με άλλους. Γιατί κάποτε ο κάθε Νεοκλέους πρέπει να καταλάβει ότι για μας η παραμονή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ότι χάνουμε κάθε λεπτό ενώ οι γύρω μας κερδίζουν, δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από το ποδόσφαιρο και έχουμε μεγάλο opportunity cost. Δεν θα δίνουμε εκατομμύρια και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ με τέτοιες αποφάσεις, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές υπάρχουν χιλιάδες αλλά κανείς δεν θέλει να πάρει την θέση των Προέδρων και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το προϊόν.

** Για τους νέους που είναι εξωτερικό, να κάνετε τα πάντα να μείνετε εξωτερικό και αν χρειαστεί να κοιμάστε στο πάτωμα και να πηγαίνετε σε συσσίτια. Για τους νέους επίδοξους παράγοντες ότι και να σας τάξουν, ότι και αν σας υποσχεθούν, να μην μπείτε ποτέ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ