aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤο Παραλίμνι απαντά με τον Κώστα Στρατή

Το Παραλίμνι απαντά με τον Κώστα Στρατή

Ο Κώστας Στρατής απαντά μέσω του facebook του στην επιστολή που δημοσιεύετηκε σήμερα στo Goal και στη GoalNews από την Έλενας Ανδρέου.

Αναλυτικά: «Είναι με μεγάλη έκπληξη αλλά και λύπη, που είδα την επιστολή της Έλενας Ανδρέου στον Φιλελεύθερο. Δυστυχώς στο Παραλίμνι η εσωστρέφεια και το συμφέρον «καλά κρατούν». Φαίνεται ξεκάθαρα ότι, η κρίση του καθενός από εμάς έχει να κάμει με τις εκπληρωμένες ή ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες μας. Δημοκρατία έχουμε και δυστυχώς ο καθένας δικαιούται να λέει ότι θέλει. Επειδή όμως στη συγκεκριμένη επιστολή υπάρχουν ειρωνείες, ασάφειες αλλά και ψέματα, οφείλω να απαντήσω εκ μέρους και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής, που αδίκως κατηγορούνται.

Καταρχήν, ευχαριστούμε για τα ειρωνικά συγχαρητήρια αλλά και τα επίθετα. Όμως πριν γράψει για τον κο Τσίσσιο, καλά θα ήταν να γνώριζε ότι αυτός ο άνθρωπος έβαζε την υπογραφή του στη δυσκολότερη χρονιά που είχε οικονομικά η ομάδα μας, χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και χωρίς να είναι καν Πρόεδρος.

Όσον αφορά στον Ζεκίλη Φλουρή, θα έπρεπε να ξέρει ότι για χρόνια έχει επωμισθεί το βάρος της λειτουργίας των Ακαδημιών και χωρίς καμιά βοήθεια από κανένα (κάποιοι γονείς θα μπορούσαν να βοηθήσουν).
Όσον αφορά στη Διοικούσα Επιτροπή, θα έπρεπε να ξέρει ότι ποτέ δεν ήταν Συμβούλιο, ποτέ δεν είχε Πρόεδρο και ήταν λύση ανάγκης, αφού κανένας δεν ήθελε να συμμετέχει στη Διοίκηση.

Εννιά άτομα όλα κι όλα, να τρέξουν τον προγραμματισμό, να βρουν έσοδα σε μια Κατηγορία που δεν υπάρχουν και να κρατήσουν ζωντανό το σωματείο μας. Ποτέ δεν θέσαμε σαν βασικό στόχο το πρωτάθλημα ή την άνοδο. Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης ήταν ξεκάθαρη. Να κρατηθεί το σωματείο ζωντανό και ότι ήθελε προκύψει. Ξέραμε ότι με τόσα οικονομικά προβλήματα θα ήταν δύσκολο, όμως θα το παλεύαμε.

Στο τέλος αποδείχθηκε ότι, αν αποφεύγαμε κάποια λάθη τα οποία ασφαλώς παραδεχόμαστε και αν δεν είχαμε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, που σε ένα μικρό ρόστερ φαίνονται, θα μπορούσαμε να μιλούμε σήμερα για άνοδο. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει γονείς, αδέλφια κλπ των νεαρών μας ποδοσφαιριστών. Αν ευτυχούσαν να δουν το δικό τους παιδί να αγωνίζεται, τότε θα ήταν όλα καλά…

Αναφέρεται σε 20 μεταγραφές και σε 9 ξένους. Παραθέτω τους 7 ξένους ποδοσφαιριστές και όχι 9, που ήταν οι Μοράες, Τροϊτέιρο, Κοτζιοκνεάν, Πράκερ, Σέζαρ, Βαλβέρδ και Ατάντα (ήρθε τελευταία στιγμή λόγω σοβαρού τραυματισμού του Οικονόμου). Δεν νομίζω ότι από αυτούς, μόνο ένας ήταν καλός. Όσον αφορά στους Παραλιμνίτες, που εμείς αγνοούμε και κυνηγούμε, ήταν στην ομάδα με συμβόλαιο οι Μέρτακκας, Πιερέττης, Ιωάννου, Πέτρου, Μούσιης, Λαϊφης, Οικονόμου, Φίλγκεϊτ, Κοσμάς, Κουμής, Γιωρκάτζιης. Σύνολο δηλαδή 11 ποδοσφαιριστές, που το μισθολόγιο σχεδόν όλων, δεν έχει καμιά σχέση με τα γραφόμενα.

Επίσης στην προετοιμασία και σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, με την ομάδα ήταν οι Δανιήλ, Χατζιανδρέας, Κίττος, Μαχάττος, Φλουρής, Κολοκούδιας και Ελευθερίου, για τους οποίους υπήρχε πρόθεση από την Επιτροπή να τους προσφέρει συμβόλαιο, το οποίο σίγουρα δεν θα ήταν ψηλό, όμως για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα, δεν προχώρησε. Όσο για την απάντηση που ποτέ δεν δόθηκε, σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι που εσκεμμένα κάποιοι προσπερνούν.

Πήραν το πρωτάθλημα με την U17 τονίζει με έμφαση, αλλά δεν αναφέρει ότι για δύο συνεχόμενα χρόνια η U21 πέφτει στην Β’ Κατηγορία, αφού δεν μπορέσαμε να την σώσουμε στα χαρτιά όπως πέρσι. Με αυτό δεν βάζω στο ίδιο καζάνι όλους τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές, όμως οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Αυτό δεν ενδιαφέρει όμως μερικούς γονείς, που απαιτούσαν να κτιστεί η νέα Ένωση με νεαρούς ποδοσφαιριστές, για να ικανοποιηθούν προσωπικά.

Γίνονταν προτάσεις σε Λογιστικό Γραφείο αναφέρει, χωρίς να σκέφτεται το γιατί. Τα μέλη της επιτροπής δεν είναι υπάλληλοι του σωματείου, παρά μόνον κλέβουν χρόνο από τη δουλειά τους και την οικογένεια τους για να ανταποκριθούν στις πολλές υποχρεώσεις μιας ομάδας. Καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το συγκεκριμένο Γραφείο είναι αιμοδότης του σωματείου μας, με πολλούς και διάφορους τρόπους και δεν περιμένει τίποτα και από κανένα.

Γράφει ότι υπήρχαν αποστολές των μικρών μας ομάδων, που δεν είχαν συνοδεία από μέλη της Επιτροπής. Μα είναι δυνατόν 9 άτομα της επιτροπής να τρέχουν όλες τις ομάδες? Ζητήσαμε από γονείς να επωμισθούν αυτό το ρόλο, αφού δήλωναν παρών στα παιχνίδια των παιδιών τους, αλλά η ανταπόκριση ήταν απογοητευτική. Ακόμη και έτσι όμως, τις περισσότερες φορές, την αποστολή συνόδευαν έμμισθοι του σωματείου μας.

Είναι καιρός πλέον στο Παραλίμνι, να κρίνουμε τους ανθρώπους που υπηρετούν το σωματείο με καθαρό μυαλό, μακριά από σκοπιμότητες. Στην Ένωση δυστυχώς, αυτοί που κρίνονται είναι αυτοί που προσφέρουν και όχι αυτοί που έχουν προσδοκίες ή συμφέροντα. Κανένα μέλος Διοίκησης δεν αξιολογεί ούτε κυνηγά, κανένα νεαρό ποδοσφαιριστή. Αυτοί που κρίνουν και αξιολογούν είναι πάντοτε οι προπονητές. Σίγουρα υπάρχει αδικία στο ποδόσφαιρο αφού είναι μέρος της ζωής, όμως συνήθως οι καλοί και ταλαντούχοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους.

Στην Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες σε Παραλιμνίτες παίκτες. Έχει όμως καταρρεύσει ο μύθος των πολλών οπαδών στην κερκίδα, όταν αγωνίζονται Παραλιμνίτες. Στην τελευταία αγωνιστική χρονιά, είδαμε να αγωνίζονται στην ενδεκάδα μέχρι και οκτώ Παραλιμνίτες, αλλά η προσέλευση του κόσμου ποτέ δεν άλλαξε…

Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε μια μεγάλη κινητοποίηση στο Παραλίμνι για την ομάδα μας. Ας ευχηθούμε, όσοι αγαπούμε πραγματικά αυτή την ομάδα, ότι ένα νέο και δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο, μακριά πλέον από παλιές οικονομικές αμαρτίες, θα καταφέρει να συγκροτήσει μια δυνατή ομάδα, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στην Κατηγορία που ανήκουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ