aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤO εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Μιχάλης Κακιούζης, στο «Goal»

O εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Μιχάλης Κακιούζης, στο «Goal»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Είναι από τους ανθρώπους που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς σήκωσε την κούπα του Eurobasket το 2005 στο Βελιγράδι, ενώ το 2006 ήταν μέλος της «επίσημης αγαπημένης» που κέρδισε τους Αμερικάνους (101-95) και πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ. Ο λόγος για τον άλλοτε εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος Μιχάλη Κακιούζη (τον οποίον ειρήσθω εν παρόδω θα βλέπουμε φέτος στην άκρη του πάγκου της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου), ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στο «Goal» και μίλησε για το Μουντομπάσκετ της Κίνας, την Εθνική και το «φαινόμενο» Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ποιο είναι το ταβάνι αυτής της Εθνικής Ελλάδος; «Δεν το ξέρει κανείς. Είναι μεγάλη διοργάνωση με πολλά παιχνίδια. Εξαρτάται τι θα γίνει στα χιαστί παιχνίδια. Πρέπει η ομάδα να είναι υγιής και να μπει σε ένα ρυθμό που τα συνεχόμενα παιχνίδια θα της δώσουν. Η ομάδα έχει τη δυνατότητα και το ταλέντο να πάει πολύ ψηλά».

Ποιο θα είναι το «κλειδί» για να επιτύχει η Ελλάδα τους στόχους της; «Ο στόχος είναι η τετράδα. Εξαρτάται με ποιους θα παίξουμε. Ελπίζω να πάμε καλά, έχει ανάγκη μία επιτυχία το ελληνικό μπάσκετ. Κλειδί είναι το σύνολο, σαφώς είναι και ο Γιάννης και άλλα παιδιά που έχουν τεράστιο ταλέντο και μπορούν να βοηθήσουν την εθνική ομάδα. Νομίζω, αν καταφέρουμε να παντρέψουμε όλο αυτό μεταξύ τους, τότε η εθνική ομάδα θα έχει αρκετές πιθανότητες να διακριθεί».

Τι πιστεύεις για το «φαινόμενο» Γιάννης Αντετοκούνμπο; «Το να έχουμε στις τάξεις μας ένα παιδί που έχει βγει ο καλύτερος παίκτης στο NBA από μόνο του λέει πάρα πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό για την ομάδα να διαχειριστεί όλον αυτόν τον αντίκτυπο που έχει ο Γιάννης, το ταλέντο του και την ικανότητά του. Ο Γιάννης θα είναι μέλος της εθνικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια, οπότε το να μην κάνει η Ελλάδα κάτι, για παράδειγμα (σ.σ εννοεί να διακριθεί), έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας και δεν χρειάζεται να πέσουμε επάνω του, γιατί το έχουμε ως Έλληνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ