aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙ«Να τοποθετήσουμε την Ένωση σε νέες βάσεις»

«Να τοποθετήσουμε την Ένωση σε νέες βάσεις»

Της Βέρας Κοσμά

Ο νέος πρόεδρος της Ε.Ν.Π. Κυριάκος Τίκκης έχει πολλή όρεξη και μεράκι για να ανεβάσει την ομάδα στην Α’ κατηγορία και να επαναφέρει την παλιά αίγλη που είχε η ομάδα του Παραλιμνίου. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης μιλά για τα πλάνα του αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος.

Πως αποφασίσατε να διεκδικήσετε την Προεδρία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ε.Ν.Π;

Όταν ο προκάτοχος μου εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει και βλέποντας το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στο διοικητικό κομμάτι, αποφασίσαμε με μία ομάδα συνεργατών να θέσουμε την υποψηφιότητά μας στη Γενική Συνέλευση. Μέσα από ζυμώσεις και συζητήσεις που διήρκησαν μερικές εβδομάδες διαφάνηκε ότι το πλάνο που είχαμε αναπτύξει τύγχανε αποδοχής από τον κόσμο της Ε.Ν.Π. γεγονός που οριστικοποίησε την υποψηφιότητά μας και εν τέλει την εκλογή μας από τα αρμόδια όργανα του Σωματείου.

Ποια τα πλάνα σας για την ομάδα και τον σύλλογο;

Αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος μας στόχος είναι η άμεση επαναφορά της ομάδας στην Α ́ κατηγορία. Ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε θέσει μία σειρά από στόχους και προτεραιότητες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει τέσσερις πυλώνες τους οποίους πρέπει να αναπτύξουμε για να επαναφέρουμε την διοικητική και οικονομική σταθερότητα στην ομάδα. Οι πυλώνες αυτοί αφορούν την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, των ακαδημιών, την οικονομική εξυγίανση του Σωματείου και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της περιουσίας του Σωματείου και τέλος τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου.

Ας ξεκινήσουμε τότε με τις Ακαδημίες. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Στις Ακαδημίες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και μεγάλη ανάπτυξη σε όλους του τομείς. Επιθυμούμε να συνεχίσουμε την περεταίρω ανάπτυξη των Ακαδημιών μας, αφού στοχεύουμε στο άμεσο μέλλον. Η ανδρική ομάδα να στελεχώνεται, σε ένα σημαντικό ποσοστό, από Κύπριους ποδοσφαιριστές και εάν είναι δυνατόν από ποδοσφαιριστές που έχουν αναπτυχθεί-εκπαιδευτεί μέσα από τις ακαδημίες μας. Ως ομάδα συνεργατών πιστεύουμε πολύ στο ταλέντο και την προοπτική που έχει ο Κύπριος ποδοσφαιριστής και σκοπεύουμε να τον υποστηρίξουμε έμπρακτα για να πετύχει.

Ποιοι οι στόχοι σας για την ανδρική ομάδα της Ε.Ν.Π;

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα επιστρέψει άμεσα και θα εδραιωθεί στην Α’ Κατηγορία. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα είναι μαζί μας και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα επενδύσαμε σε προπονητική ομάδα υψηλών προδιαγραφών, η οποία θα μπορέσει να επαναφέρει την Ε.Ν.Π. στα μεγάλα σαλόνια και ταυτόχρονα να αναπτύξει και να ετοιμάσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους έχουμε επενδύσει με μακροχρόνια συμβόλαια, για να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας μας τα επόμενα χρόνια. Σημειώνω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει δώσει οδηγίες στην προπονητική ομάδα όπως συνεχώς παρακολουθεί και αξιολογεί την πρόοδο όλων των ποδοσφαιριστών των αγωνιστικών μας ομάδων και να προχωρεί σε εισηγήσεις για περεταίρω επένδυση στα παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό το πλάνο χρειάζεται υπομονή και χρόνο, ώστε να μπορέσει να αποδώσει τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον δανεισμό και το περιουσιακό πού βρίσκεται σήμερα η Ε.Ν.Π;

Η Ε.Ν.Π έχει μια σημαντική αναξιοποίητη περιουσία αλλά και ένα υψηλό χρέος. Τη δεδομένη στιγμή ο δανεισμός και οι παλιότερες οφειλές περιορίζουν τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στο οικοδόμημα της Ε.Ν.Π. Στόχος μας λοιπόν είναι να αποπληρωθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες και να αναπτυχθεί η περιουσία του σωματείου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν την Ε.Ν.Π. ώστε να καταστεί ένα υγιές και ισχυρό οικοδόμημα στον κυπριακό αθλητισμό.

Έχετε αναφερθεί και στις εγκαταστάσεις. Πως σκοπεύετε να κινηθείτε σε αυτό το κομμάτι;

Το Παραλίμνι είχε διαχρονικά τις καλύτερες εγκαταστάσεις παγκύπρια, οι οποίες δημιουργήθηκαν από φιλοπρόοδους διοικητικούς και τοπικούς παράγοντες. Κρίνουμε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές χρίζουν αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού πιστεύουμε ότι οι υποδομές είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η Ε.Ν.Π. πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην καλαθόσφαιρα και την πετόσφαιρα…

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Σωματείο μας πρωταγωνιστεί και σε άλλα δημοφιλή αθλήματα. Αυτό πιστοποιεί ότι η Ε.Ν.Π. είναι ένας μεγάλος οργανισμός με μεγάλο εκτόπισμα και δυναμική. Συγχαίρουμε τους συντελεστές των τμημάτων αυτών για τις επιτυχίες και την οργάνωση που έχουν, η οποία είναι αξιοσημείωτη και αποτελεί έμπνευση και για εμάς. Ευχόμαστε να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουν και όλοι μαζί να εργαστούμε για μία μεγάλη Ε.Ν.Π. και μαζί να πανηγυρίσουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον κάνοντας τους Ενωσίτες περήφανους.

Πέραν του αθλητικού κομματιού θεωρείτε ότι μπορεί η Ε.Ν.Π. να προσφέρει και σε άλλους τομείς;

Ανέκαθεν η Ε.Ν.Π. επιτελούσε ένα πολύπλευρο έργο στην τοπική κοινωνία, αφού πρόσφερε σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την παρουσία της Ε.Ν.Π. στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Δήμο μας και παράλληλα να διοργανώνουμε και εμείς σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με την προσφορά στον συνάνθρωπό μας. Επιπρόσθετα, μέσω αυτών των εκδηλώσεων και μέσα από τις επιτυχίες των αγωνιστικών μας τμημάτων ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε να τονωθεί η ενωσίτικη ταυτότητα και ο κόσμος μας θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο το Σωματείο μας.

Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Παραλιμνίτες γιατί έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν την προσπάθεια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος της ομάδας θα δείξει την απαιτούμενη υπομονή στην νέα προσπάθεια που γίνεται. Όπως προανέφερα προσπαθούμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς και να τοποθετήσουμε την Ε.Ν.Π. σε νέα βάση, η οποία στο άμεσο μέλλον θα καταστήσει την Ε.Ν.Π. ένα ισχυρό Σωματείο και να λάβει τη θέση που του αρμόζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία μίας ομάδας και ενός οικοδομήματος διαδραματίζει το οικονομικό κομμάτι. Ως εκ τούτου παρακαλούμε θερμά τους φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας να βοηθήσουν την ομάδα οικονομικά στηρίζοντας τα διαβήματα που γίνονται από το Συμβούλιο της ομάδα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ