aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΓιανέφσκι: «Δεν μπορείς να την αγοράσεις από μία υπεραγορά ή φούρνο...»

Γιανέφσκι: «Δεν μπορείς να την αγοράσεις από μία υπεραγορά ή φούρνο…»

Ο νέος προπονητής της ΕΝΠ, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας και αναφέρθηκε στην άνοδο της ομάδας, στα συναισθήματα του ιδίου μετά από την επιστροφή του δέκα χρόνια έπειτα, τα συστατικά της επιτυχίας και το αυριανό ματς με τον Απόλλωνα.

Αρχικά είπε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της Ένωσης και ειδικά τον πρόεδρο που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση στο να έρθω και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. όπως ανέφερες κι εσύ, ήμουν εδώ πριν από δέκα χρόνια και γνωρίζω την πόλη, την νοοτροπία των οπαδών και το πώς σκέφτονται και σίγουρα έκανα φίλους τους οποίους ποτέ δεν ξεχνώ και από τότε που ήμουν εδώ, ακόμη έχω επαφές με κάποιους ανθρώπους. Οπότε η πρόκληση είναι να βοηθήσω την ομάδα μαζί με τους ποδοσφαιριστές , το Δ.Σ. και τους οπαδούς να κρατήσουμε την ΕΝΠ στην Α’ Κατηγορία».

«Από τη στιγμή που έφυγα, υπήρξαν κάποιες χρονιές που μιλήσαμε, αλλά όχι επίσημα , όπως είπα είχα κάποιες επαφές με μερικούς ανθρώπους. Είτε ήμουν απασχολημένος σε άλλη ομάδα, είτε η ομάδα είχε άλλες προτάσεις ή επιλογές, οπότε τώρα ήταν η στιγμή που περίμενα, μια νέα πρόκληση, ειδικά μετά από την περσινή σεζόν που ήμουν στην Αίγυπτο και είπα “ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και για τις δύο πλευρές να συνεργαστούμε και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε καλά”».

Αν είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την πορεία της ομάδας με τον ίδιο στον πάγκο είπε:

«Με το που έφτασα εδώ, στην πρώτη μου συνάντηση με τους παίκτες, τούς είπα ότι ήρθα εδώ να βοηθήσω πρώτα απ’ όλα, όχι να τους διδάξω να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά να τους διδάξω να αγωνίζονται μαζί ως ομάδα και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Τους συμπαίκτες τους, το προσωπικό, τους οπαδούς μας εννοείται αφού παίζουμε και γι’ αυτούς ποδόσφαιρο, αλλά και για τις οικογένειές μας επίσης. Να μην ξεχνάμε πως κι οι ίδιοι οι παίκτες χρειάζονται αυτοπεποίθηση γιατί έχουν ποιότητα ο καθένας ξεχωριστά, αλλά αυτό που κάνουμε τις τελευταίες δέκα ημέρες, είναι να προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε ομαδικά, να είμαστε συμπαγείς, αλλά και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια.

Πήραμε τέσσερις βαθμούς από τους έξι έως τώρα και ήταν δύο δύσκολα παιχνίδια, και μία ισοπαλία στο κύπελλο απέναντι στη Δόξα που αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Εκεί είναι που βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε, αμυντικά δεχόμασταν αρκετά γκολ, αλλά τώρα ΟΚ δεχόμαστε λιγότερα από ένα σε τρία παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλεύουμε, όμως, έχουμε ακόμη πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Καθημερινά, αν δουλεύεις, και πιστεύω μόνο αν δουλεύεις , όχι από το ταλέντο, το ταλέντο δεν κερδίζει τον αγώνα, αλλά από τη δουλειά μπορούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Άρα ας πούμε για την ώρα ότι είμαστε ικανοποιημένοι κι κάνουμε μικρά βήματα για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Και πρόσθεσε:

«Η καλύτερη συνταγή για να κερδίσεις είναι η αυτοπεποίθηση γιατί δεν μπορείς να την αγοράσεις από μία υπεραγορά ή φούρνο, και να πεις δώστε μου αυτοπεποίθηση, τη χρειαζόμαστε. Άρα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όταν κάνεις ενέργειες, επιθετικά ή αμυντικά, ανάλογα αν οι θέσεις σου είναι σωστές. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, επίσημα αν πάρεις έναν πόντο ή τρεις πόντους, η αυτοπεποίθηση έρχεται από τους παίκτες. Επίσης, είδαμε ότι είχαμε κάποια προβλήματα, είναι φυσιολογικό, αγωνιζόμασταν απέναντι στην ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο…

Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα με 7-8 Ισπανούς που αγωνίζονται 2-3 χρόνια μαζί, έχουν εμπειρία και καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά μετά που σκοράραμε το 1-1 είδατε οι ίδιοι ποδοσφαιριστές… σίγουρα κάτι αλλάξαμε στο β΄ημίχρονο, αγωνιζόμενοι λίγο πιο ψηλά, ασκώντας περισσότερη πίεση και στη συνέχεια είδαμε την ομάδα να μεγαλώνει και επέστρεψε η αυτοπεποίθηση… Έτσι οι ίδιοι παίκτες στην επανάληψη ήταν πολύ καλύτεροι από το πρώτο μέρος, αυτό εξαρτάται ξανά από το αποτέλεσμα, όταν χάναμε και αναλογιζόμενοι τη θέση μας στον πίνακα, δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε. Όλοι στο μυαλό σκεφτήκαμε “ΟΚ πάλι δεν θα πάρουμε τίποτα”.

Αλλά είδαμε ότι αρχίσαμε να είμαστε θετικοί, μέσα μας είπαμε “ποτέ δεν τα παρατάμε”, είτε είμαστε μπροστά στο σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα, είτε πίσω. Οπότε τα πήγαν πολύ καλά και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε και δεν είμαστε απαισιόδοξοι γιατί υπάρχουν ακόμη 14 παιχνίδια μέχρι το τέλος, τέσσερα στην κανονική περίοδο και δέκα στα πλέι οφ, πιστεύω είμαστε στο σωστό δρόμο».

Για το ματς με τον Απόλλωνα: «Δεν είμαστε τώρα σε κατάσταση, και επίσης δεν υπάρχει στην καριέρα ότι απέναντι σε μία ομάδα μπορείς να πάρεις βαθμούς και απέναντι σε άλλη όχι. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, όπως είμαστε προετοιμασμένοι αυτήν την εβδομάδα για τον Απόλλωνα, κάναμε την ανάλυσή μας και είμαστε συγκεντρωμένοι. Σίγουρα έχουν κάνει το ίδιο, οπότε είναι ένας αγώνας όπως τους υπόλοιπους, έχεις να κερδίσεις έναν ή τρεις βαθμούς. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα σεβαστούμε τον αντίπαλο πριν από τον αγώνα, στο γήπεδο όμως πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τη δική μας ποιότητα. Έτσι πιστεύουμε και το λέμε, ό,τι έχουμε για σήμερα ή την Κυριακή, δεν μπορούμε να το αφήσουμε για την επόμενη Κυριακή. Όλοι λένε είναι το φαβορί, αναλογιζόμενοι και τον βαθμολογικό πίνακα  και τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να γίνουν πρωταθλητές, έχουν καλό ρόστερ, τους σέβομαι, όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα, των 90 λεπτών και πλέον, πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, είπε για τον κόσμο της ομάδας: «Το μήνυμα είναι απλό. Οι καλό φίλαθλοι είναι εκεί και στα καλά και στα κακά αποτελέσματα. Ειδικά μετά από κακά αποτελέσματα τους χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι που ζητάω από αυτούς, να έρχονται όχι μόνο στο Παραλίμνι, αλλά και εκτός έδρας, γιατί στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό για τους παίκτες να αγωνίζονται με φιλάθλους ή όχι, είναι μεγάλη η διαφορά. Από την άλλη, μπορώ να υποσχεθώ ότι μπορώ να ζητήσω από τους παίκτες μου να παλεύουν σε κάθε ματς, μπορεί να χάσουμε, αλλά ο τρόπος που μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις είναι διαφορετικός και σημαντικός. Για ακόμη μια φορά λέμε, βοηθήστε μας στις δύσκολες στιγμές και μπορώ να πω θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά και κατά τη διάρκεια του αγώνα και αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, θα δώσουμε τα χέρια, αλλά θα έχουμε δώσει το μέγιστο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ