aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΡΑΛΙΜΝΙΕΝΠ: Άλλη μία αποστολή-εξπρές

ΕΝΠ: Άλλη μία αποστολή-εξπρές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου προετοιμάζεται για την αυριανή αναμέτρηση στο «Τάσος Μάρκου» με τον Ερμή, που χαρακτηρίζεται ως «must win» παιχνίδι στη μάχη της παραμονής. Στον πάγκο της θα έχει για πρώτη φορά τον Γιώργο Κοσμά, ο οποίος διαδέχτηκε τον Κάριτ Φελκ. Ο Κύπριος προπονητής αναλαμβάνει αποστολή-εξπρές, καθώς έχει τρεις αγωνιστικές για να σώσει την κατάσταση. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που του ανατίθεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν από δύο χρόνια είχε αναλάβει ξανά τους βυσσινί, όταν αγωνίζονταν στη Β’ Κατηγορία. Απέμεναν έξι αγωνιστικές, προσλήφθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2017 και έφυγε με το τέλος του πρωταθλήματος, στις 25 Μαρτίου. Το -τότε- ντεμπούτο του στον πάγκο της Ένωσης πάντως δεν ήταν ιδανικό, αφού στον δρόμο του βρήκε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια εκείνης της σεζόν Αλκή (0-2). Στα έξι ματς που είχε την ευθύνη των βυσσινί δεν άλλαξαν πολλά, ο απολογισμός τους ήταν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην έκτη θέση.

Ο Κοσμά είχε άλλη μία εμπειρία… ταινίας μικρού μήκους και μάλιστα την ίδια σεζόν. Δύο εβδομάδες περίπου προτού αναλάβει την ομάδα του Παραλιμνίου είχε απολυθεί από τον Ερμή, την ομάδα δηλαδή που θα βρεθεί απέναντί του αύριο στο «Τάσος Μάρκου». Συγκεκριμένα, έπιασε δουλειά με τους «φτεροπόδαρους» στις 9 Ιανουαρίου 2017 και άντεξε μόλις 19 ημέρες, αφού αποδεσμεύτηκε στις 28 του ίδιου μήνα. Αν και το ντεμπούτο του ήταν ονειρικό με το 2-0 επί της Καρμιώτισσας, ακολούθησαν το 0-3 από τον Απόλλωνα και το 1-4 επί της Ανόρθωσης. Αποτελέσματα που για την ιδιοσυγκρασία του Λούκα Φανιέρου αρκούσαν για να δικαιολογηθεί αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Όσο για την τρέχουσα σεζόν, ο Κύπριος προπονητής προσλήφθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Αναγέννηση Δερύνειας. Ωστόσο, η πορεία της στη Β’ Κατηγορία ήταν κακή και μετά από 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, ήρθε το διαζύγιο στις 27 Νοεμβρίου 2018.

Συμπερασματικά, ο Κοσμά ψάχνει να βρει ομάδα να στεριώσει. Έτσι, τα τρία παιχνίδια με τον Ερμή, την Πάφος FC και την Αλκή θα αποτελέσουν κριτήριο για την παραμονή του. Σε περίπτωση που με το τέλος του πρωταθλήματος χωρίσουν οι δρόμοι του με τους βυσσινί, στην καριέρα του θα προστεθεί ακόμα ένα σύντομο πέρασμα σε πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ