aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠάφος FC-Αλκή: Και τώρα ντέρμπι κορυφής

Πάφος FC-Αλκή: Και τώρα ντέρμπι κορυφής

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πάφος FC και Αλκή Ορόκλινη συγκρούονται στο Παφιακό. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικότατο παιχνίδι τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά, καθώς αναμετρούνται ο πρώτος με τον δεύτερο.

Είναι ντέρμπι και κλέβει την παράσταση από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ματς της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Η νίκη είναι μονόδρομος για να μπορέσει ν’ απολαύσει μία εκ των δύο τη μοναξιά στην κορυφή του πίνακα κατάταξης.

Με βάση τη δυναμικότητα αλλά και με τα όσα μας έχουν δείξει μέχρι στιγμής στο φετινό μαραθώνιο γαλάζιοι και κυανέρυθροι, προβλέψεις για την έκβαση του αποτελέσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν και πρόκειται για ένα παιχνίδι τριπλής παραλλαγής.

Η Πάφος FC θα έχει ένα επιπλέον όπλο στη διάθεσή της και αυτό είναι η δύναμη της έδρας και του κόσμου της, όμως αρκετοί οπαδοί και της Αλκής Ορόκλινη αναμένεται να κάνουν το… ταξίδι στην Πάφο για να στηρίξουν την ομάδα τους.

Το Παραλίμνι, που καραδοκεί μια θέση πιο κάτω, περιμένει να δει ποια από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες θα στραβοπατήσει για να την προσπεράσει στη βαθμολογία με ενδεχόμενη νίκη επί του Εθνικού Άσσιας. Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι στο Παφιακό θα ήταν ό,τι καλύτερο για τους βυσσινί που θέλουν να αναρριχηθούν στο ρετιρέ.

Από πλευράς της, η Αγία Νάπα εκστρατεύει στην Πόλη Χρυσοχούς για ν’ αντιμετωπίσει την πάντα υπολογίσιμη ΕΝΑΔ και ο στόχος της είναι μόνο η νίκη για να κρατήσει επαφή με τις ομάδες που προπορεύονται.

Περίπου τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Οθέλλο, ο οποίος έχει μείνει αρκετά πίσω και γνωρίζει ότι με ενδεχόμενες απώλειες βαθμών στο εντός έδρας παιχνίδι με το ΘΟΪ, η υπόθεση ανόδου θα γίνει σχεδόν ανέφικτη κι ας υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Τέλος, στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, οι δύο ομάδες που βρίσκονται στον βυθό αναζητούν την πρώτη τους φετινή επιτυχία και μάλιστα εντός έδρας. Η ουραγός Παρεκκλησιά υποδέχεται τον μαχητικό Ακρίτα, ο οποίος ψάχνει από την πλευρά του το «διπλό», ενώ η προτελευταία Ομόνοια Αραδίππου φιλοξενεί τον σκληροτράχηλο ΑΣΙΛ, ο οποίος θα αναζητήσει το κέρδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ