aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ Τορναρίτης, η βοήθεια, το κάλεσμα και το χρέος των €400.000

Ο Τορναρίτης, η βοήθεια, το κάλεσμα και το χρέος των €400.000

Με την αφορμή το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, η διοίκηση των μαυροπρασίνων μέσω συνέντευξης Τύπου στο Moon Coctail Bar & Tapas (Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 9) στη Λευκωσία, έκανε τον απολογισμό της για μέχρι τώρα πορεία για τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, η παρούσα διοίκηση ευχαρίστησε όσους ήλθαν κοντά στην ομάδα για να βοηθήσουν, αναφέρθηκε στο χρέος του συλλόγου, στα επόμενα ματς, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να συμβάλει στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης.

«Μέσα σε δύσκολη οικονομική περίοδο αποφασίσαμε τον Γενάρη να ενισχυθούμε για να διεκδικήσουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος. Μειώσαμε το μπάτζετ μέχρι και 25% τον Ιανουάριο. Ευχαριστούμε τον Τορναρίτη γιατί χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για σωτηρία του Ολυμπιακού. Φυσικά βοήθησε πάρα πολύ και η εταιρία του Πέτρου Σάββα, όπως επίσης και όλοι τους χορηγούς», είπε αρχικά ο πρόεδρος Κώστας Σεραφείμ και συνέχισε:

«Είμαστε πέντε τελικούς πριν από τον στόχο μας. Όσο και αν μας θεωρούν οι άλλοι φαβορί δεν εφησυχάζουμε. Θέλουμε και τον κόσμο να παραμείνει στο πλευρό μας. Καλώ τους φίλους του Ολυμπιακού και όσους εκτιμούν το έργο της διοίκησης να μας στηρίξουν οικονομικά. Κυκλοφορεί λαχνός οικονομικής ενίσχυσης 20 ευρώ».

Παρών, ήταν ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Χριστόφορος Τορναρίτης ο οποίος μίλησε για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της παρούσας διοίκησης: «Ποιος να μου το έλεγε ότι μετά από 12 χρονιά θα μιλώ για τον Ολυμπιακό. Παράξενο συναισθήματα που μιλώ και η αμάδα αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία. Όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ τον Ολυμπιακό και αφήνω στο παρελθόν πόσο πληγώθηκα. Μου ζήτησαν να βοηθήσω και επειδή πιστεύω σε αυτή τη διοίκηση αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα τους. Υποσχόμαστε όλοι οι χορηγοί να σταθούμε δίπλα στην ομάδα να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου και βλέπουμε».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Χρύσης Μιχαήλ, τόνισε: «Ευχαριστώ στο Δ.Σ. σε αυτούς που είναι δίπλα και τρέχουν για τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ και τον κόσμο που είναι στο πλευρό μας σε κάθε ματς για να μπορούν οι παίκτες να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσουμε τα πάντα στους επόμενους πέντε τελικούς για να ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό στην Α’ Κατηγορία όπου ανήκει».

Ακολούθως, ο Σεραφείμ αναφέρθηκε στο χρέος του σωματείου για οφειλές στη ΦΙΦΑ: «Σε υποθέσεις ΦΙΦΑ χρέος στις 350-400 χιλιάδες ευρώ. Χρέος διαχειρίσιμο. Μου είναι αδιανόητο να κλείσει το σωματείο. Με τέτοιο ποσό, αν είμαστε εμείς στη διοίκηση και είμαστε στην Α’ Κατηγορία δεν θα κάνουμε λάθη του παρελθόντος. Ο προϋπολογισμός που θα κάνουμε θα είναι πάνω-κάτω 10% από τα προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει, για να μην φορτώνουμε χρέη στο σωματείο. Είχαμε μισθολόγιο 41.000 ευρώ που για τη Β’ Κατηγορία είναι υπερβολικό και με κάποιες κινήσεις τώρα είναι 30.000. Πέραν του μισθολογίου υπάρχουν οι διακανονισμοί με παλιούς παίκτες οι οποίοι είτε είναι μηνιαίες δόσεις είτε τριμηνιαίες, πρέπει να πληρώνονται. Για αυτό και καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει. Μακάρι να είχαμε μόνο τον φετινό προϋπολογισμό να καλύψουμε και να μην είχαμε κι αυτά. Αν είχαμε 350.000 ο Ολυμπιακός θα ξοφλούσε τις παλιές οφειλές».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τίποτα σίγουρο σχετικά με τον αριθμό των ομάδων. Αν δηλαδή θα γίνουν 12 ή αν θα μείνουν 14. Το μόνο που γνωρίζω είναι μια συμφωνία που έγινε πριν τέσσερα χρόνια νομίζω. Εγώ ακούω προέδρους που λένε στα ραδιόφωνα ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Άρα ο προγραμματισμός μας ενόψει της νέας σεζόν δεν αλλάζει και σε περίπτωση ανόδου θα κινηθούμε βάσει του πλάνου μας. Τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό δεν πιάσαμε ούτε και ένα ευρώ από τηλεοπτικά. Μόνο μια προκαταβολή 20.000 ευρώ πριν τέσσερα χρόνια».

«Αν καταφέρουμε για μια σεζόν να μείνουμε στην Α’ Κατηγορία, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενος και θα είναι ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε κόσμο και μπορούμε να βρούμε χορηγούς. Η Α’ Κατηγορία φέρνει τουλάχιστον 20 φορές περισσότερα έσοδα από την Β’. Πέραν των τηλεοπτικών, των χορηγών και των εισιτηρίων που θα είναι πιο πολλά η δυναμική και η συνεισφορά του κόσμου θα έιναι πολύ μεγαλύτερη στην Α’ Κατηγορία. Οι ποινές στη Β’ είναι τέτοιες που είναι εξισορροπημένες με τις ομάδες της Α’ Κατηγορία», πρόσθεσε.

Για τα τηλεοπτικά ακολούθως ο Σεραφείμ μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες: «Τα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε στη διοίκηση δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Υπήρχε μια συμφωνία όταν υπογράφτηκε το τηλεοπτικό πακέτο με την ΚΟΠ TV και δόθηκε μία προκαταβολή πριν από τρία χρόνια 20.000. Πέρσι δεν ίσχυε το τηλεοπτικό. Φέτος που ξεκίνησε η τριετία, μας είπαν πως “εφόσον πήρατε την προκαταβολή πριν τέσσερα χρόνια, δεν δικαιούστε”. Έγινε μια πρόταση να πάρουν όλα τα σωματεία της Β΄Κατηγορίας από 20.000, όμως ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα, αφού θεωρήθηκε πως εξισώθηκε το ποσό από την προκαταβολή.

Αυτό που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι πως μπορεί στην Α’ Κατηγορία με βάση την εμπορευσιμότητα και το όνομα των ομάδων το τηλεοπτικό πακέτο να είναι κλιμακωτό ενώ στη Β’ Κατηγορία να είναι οριζόντιο. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως τον Ολυμπιακό, την Ένωση ή τον Οθέλλο να είναι στην ίδια μοίρα με ένα που έρχεται από την Γ’ Κατηγορία και να είναι η πρώτη της συμμετοχή. Στη Β’ πήραν όλοι από 20.000 και κάποιοι δεν το πήραν λόγω της προκαταβολής πριν 4 χρόνια και θεωρήθηκε πως πρέπει να αποκοπεί από τον πρώτο χρόνο. Για μένα το πιο σωστό ήταν να αποκοπεί σε βάθος τριών χρόνων.

Δηλαδή αφού το πακέτο είναι 20.000 να αποκοπούν περίπου 7 χιλιάδες το χρόνο για να παίρνουμε και εμείς περίπου 13 χιλιάδες. Εμείς δεν πήραμε τίποτα. Πέρσι το τηλεοπτικό πακέτο που υπογράψαμε πριν 4 χρόνια, εάν είσαι στη Β΄Κατηγορία προνοούσε 50.000 ή 5.000 ανα παιχνίδι. Θα αποφάσιζε η ΚΟΠ και θα ειδοποιούσε πριν την έναρξη της σεζόν. Τον περασμένο Μάιο καλεστήκαμε σε μια σύσκεψη οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας και μας είπαν επειδή δεν θα είναι κανένα παιχνίδι τηλεοπτικό θα σας δώσουμε όλους από 20.000. Εμείς είχαμε παιχνίδι και δεν πήραμε τίποτα».

Η εισήγηση του Σεραφείμ για τον αριθμό των ομάδων: «Η εισήγηση μου για τον αριθμό των ομάδων είναι 10 και να διαβαθμίζονται τρεις. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο είναι να επιχορηγηθεί η β Κατηγορία με ένα σοβαρό ποσό έτσι ώστε μια ομάδα που διαβαθμίζεται από την Α’ να μην κλείνει».

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν καυστικός και κάθετος: «Είχαμε τεχνικό διευθυντή όμως θα το πω κυπριακά: φάι να φάμε δεν είχαμε και θέλαμε ρεπανάκια για την όρεξη. Για αυτό πήγε σπίτι του. Έχουμε ένα προπονητή κι ένα τεχνικό τιμ που μιλάμε την ίδια γλώσσα και δεν χρειαζόμαστε τέτοιες πολυτέλειες. Ακόμα και στην Α’ Κατηγορία. Δεν θα έρθει μάννα εξ ουρανού, απλά θα πάρουμε λίγο οξυγόνο. Στο Δ.Σ. δεν είμαστε χθεσινοί στο χώρο του ποδοσφαίρου και ο Χρύσης έφαγε τα γήπεδα με το κουταλάκι. Όχι μόνο τα κυπριακά αλλά και τα ευρωπαϊκά».

Ο Χρύσης για το θέμα αυτό τεχνικό διευθυντή: «Το καλοκαίρι η φυγή του προέδρου αλλά και η δική μου αργότερα ήταν λόγω τεχνικού διευθυντή οπότε είμαστε και οι δύο επιφυλακτικοί σε αυτό το θέμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ