aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ 29ης ΜΑΙΟΥΝεοφυτίδης για Ομόνοια 29Μ – Πέγεια 2014: «Δεν είδε ότι το ball boy είχε μούσι;...

Νεοφυτίδης για Ομόνοια 29Μ – Πέγεια 2014: «Δεν είδε ότι το ball boy είχε μούσι; Έφτυσε 2-3 φορές τον τερματοφύλακα»

Άστραψε και βρόντηξε ο Σπύρος Νεοφυτίδης για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων Β’ Κατηγορίας. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, με αφορμή τις καταγγελίες της Πέγειας 2014 για τον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ, χαρακτήρισε ακυβέρνητο καράβι το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και επέρριψε ευθύνες στην ΚΟΠ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τις καταγγελίες της Πέγειας στο ματς με την Ομόνοια 29Μ: «Λάβαμε και εμείς την επιστολή. Επειδή δεν υπήρχε οργανωμένη βιντεογράφηση του αγώνα μείναμε έκκλητοι με αυτά που διαβάσαμε. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο αυτά που λέγαμε τον τελευταίο καιρό, που αφορούν τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες. Φαίνεται από την όλη περιγραφή ότι όντως η Β’ Κατηγορία είναι στο έλεος του Θεού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχε παρατηρητής και φαίνεται ότι δεν πρόσεξε τίποτα. Υπάρχουν καταρχήν σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν την ΚΟΠ. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την ηγεσία της Αστυνομίας εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια των μελών μας. Είναι και η κάρτα φιλάθλου που δεν λειτουργεί. Οποιοσδήποτε μπορεί να πλαστογραφήσει την κάρτα φιλάθλου. Δεύτερο είναι ο ελλιπής καταρτισμός και αριθμός των επιτηρητών κατά παράβαση των κανονισμών. Τρίτο είναι η εκπαίδευση. Προφανώς και υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη νομοθεσία. Δεν υπάρχουν επιτηρητές στη Β’ Κατηγορία αλλά είναι στην ευθύνη του κάθε σωματίου να τοποθετεί τους δικούς ανθρώπους. Ποιοι είναι αυτοί που καθορίσουν κάποιους που δεν έχουν εκπαίδευση για να επιτελέσουν το έργο των επιτηρητών».

Για τον παρατηρητή του αγώνα: « Κάποιοι παρατηρητές πολύ εύκολα αναγράφουν στα φύλλα αγώνος όταν ένας παίκτης βρίζει. Στο συγκεκριμένο αγώνα, ο παρατηρητής δεν πρόσεξε ότι το ball boy είχε μούσι; Μπήκε τουλάχιστον 2-3 φορές στο γήπεδο και έφτυσε του τερματοφύλακα. Δεν ελέγχει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο; Όταν δεν τηρούνται οι κανονισμοί των προκηρύξεων αυτά γίνονται. Όταν χτυπούν διαιτητές και δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών, παραβιάζεται η προκήρυξη».

Για τα συμβόλαια των παικτών που θα αγωνιστούν στον τελικό κυπέλλου: «Λύσεις θα βρεθούν είτε με τον ένα τρόπο ή με “μπακαλίσιμο” τρόπο. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι για όλους όπως πρέπει; Ή ότι μας βολεύει;».

Για τους διεθνείς: «Για άλλη μια χρονιά έχουν… γραμμένους τους παίκτες. Στις 3 Ιουνίου είναι ο τελικός του κυπέλλου και στις 6 Ιουνίου ξεκινούν υποχρεώσεις των διεθνών με τις εθνικές τους».

Για το τι πρέπει να γίνει με τα συμβόλαια: «Να γίνουν τα συμβόλαια ενδεκάμηνα (στην Κύπρο λήγουν τέλος Μαΐου) όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, να μπει κατώτατος μισθός και να δουλέψει σωστά η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία θυμίζει κάτι ασιατικές και αφρικάνικες χώρες, μπορεί να είναι και καλύτεροι αυτοί. Τους αδικούμε. Το παράδοξο είναι για ποιο λόγο τους στηρίζουν κάποιοι».

Για τη θέση της ΚΟΠ ότι βιντεογραφούνται τα ματς της Β’ Κατηγορίας: «Ας το βγάλει στη δημοσιότητα εάν βιντεογαφούνται. Η ΚΟΠ οδήγησε στο χάος το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε νεκρούς, δεν υπάρχει τίποτα είναι της διάλυσης».

Για το επεισόδιο με τον τερματοφύλακα της Πέγειας: «Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν. Εάν ο τερματοφύλακας έκανε κίνηση και χτυπούσε αυτόν που του έφτυσε. Κι αν αυτός που ήταν μέσα είχε μαχαίρι; Τι θα γινόταν; Η Αστυνομία πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα, είναι ποινικό αδίκημα το φτύσιμο».

Για τον Αθλητικό Δικαστή: «Ο κ. Βρυωνίδης έπρεπε να παραιτηθεί εδώ και καιρό εάν σεβόταν τον εαυτό του. Από τη στιγμή που παραβιάζονται οι κανονισμοί, δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο. Βρυωνίδης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ