aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΘέλει και τον Τσινκουίνι

Θέλει και τον Τσινκουίνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ματία Τσινκουίνι είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, τον οποίον θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της Νέας Σαλαμίνας ο Μάκης Παπαϊωάννου.

Ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων άναψε το πράσινο φως για την παραμονή του Ιταλού κεντρικού αμυντικού και η διοίκηση άρχισε τις επαφές. Από τις τάξεις του συλλόγου της Αμμοχώστου εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα εξασφαλιστεί η υπογραφή του και θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Τσινκουίνι είχε καλή παρουσία κατά την τρέχουσα σεζόν, που οδεύει προς το τέλος της. Μετρά 34 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 31 στο πρωτάθλημα και οι τρεις στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και γκολ στη νίκη με 3-2 επί του Ερμή.

Σε περίπτωση που η κατάληξη των συζητήσεων έχει αίσιο τέλος, θα γίνει ο όγδοος ποδοσφαιριστής του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού που θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Προηγήθηκαν οι Τσίνα, Γιάννης Κούσουλος, Κούλης Παύλου, Ιβάν Τσούριουριτς, Γιάννης Σκοπελίτης, Ντίμιταρ Μακρίεφ και Εμιλιάνο Φούσκο.

Θα ακολουθήσει σύντομα και το ραντεβού με τον Πεδρίτο (στην παρουσία του ατζέντη του), για τον οποίον επίσης εκφράζεται αισιοδοξία από τη διοίκηση ότι θα παραμείνει ερυθρόλευκος.

Τελειώνει του προπονητή

Εντός του διήμερου αναμένεται να υπάρξει κατάληξη αναφορικά με τον διάδοχο του Γιαν ντε Γιόνγκε στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας. Το μεγάλο φαβορί παραμένει ο Εουγκέν Νεαγκόε, για τον οποίον υπάρχει θετικό κλίμα για δύο λόγους.

Κατ’ αρχάς, δεν προέκυψε διαφορά στις επαφές που έγιναν, αντιθέτως δημιουργήθηκαν πολύ καλές εντυπώσεις ένθεν και ένθεν. Έπειτα, είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας και έδειξε έργο στον Άρη, παρά το γεγονός ότι έμεινε για λίγους μήνες στις τάξεις του, γι’ αυτό και συγκεντρώνει την προτίμηση των παραγόντων του προσφυγικού σωματείου.

Ωστόσο, στα υπόψη υπάρχει ακόμα ο Ισπανός προπονητής, Χοσέ Αουρέλιο, καθώς και ένας Πορτογάλος αγνώστου ταυτότητας. Συζητήσεις έγιναν επίσης με τον Ολλανδό Μίτσελ φαν ντερ Χάαχ (γνωστός από τη θητεία του στον Ερμή, μα και τις περσινές επαφές του με τη Νέα Σαλαμίνα) και τον Ούγγρο Τσάμπα Λάσλο.

Εκτός από τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν και τον νέο προπονητή, όμως, υπάρχουν και αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μεθαύριο είναι ορισμένο το τοπικό ντέρμπι με την Ανόρθωση, που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (18:00). Πέρα από τον τραυματία Εμιλιάνο Φούσκο, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες για τον Γιώργο Λαγκαδίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ